Startsida / Inlägg

Ings aktier stiger

av Kalle Karlsson

Varje år i Premier League har vi haft ett nytt spännande anfallsnamn som varit lite av en joker. En spelare som öst in mål i lägre divisioner men som ändå behöver bevisa att han kan göra det på den största av scener (märk väl att vi slutat med att använda ”a windy night at Stoke” som referens).
Denna säsong har vi Charlie Austin i QPR och Danny Ings i Burnley.
Danny Ings karriär är intressant. Han började i Southampton, men ratades som ung i akademin då klubben bland andra behöll jämnårige Alex Oxlade-Chamberlain.
Ings hamnade istället i Bournemouth. Efter att ha visat framfötterna i League One 2010/11 ryktades det som intresse från klubbar som Fulham, Newcastle och Celtic. Istället blev det en flytt till Burnley i augusti 2011 där han återförenades med tränaren Eddie Howe.
Efter försäljningen av Jay Rodriguez till Southampton var Danny Ings försteanfallare. Ifjol kom det stora genombrottet med 21 mål på 40 matcher i Championship.

Det var många som var förväntansfulla på vad Danny Ings kunde prestera i Premier League. Till en början gick det tungt och det dröjde till 26 oktober innan han hittade rätt i Premier League. Då var Burnley fast förankrat i bottenträsket.
Sedan kom tre mål inom loppet av en vecka i november och sedan årsskiftet har Danny Ings växlat upp ytterligare. På sina sex senaste matcher har 22-åringen satt fem mål.
Igår på Old Trafford överglänste han anfallarna i hemmalaget, Robin van Persie och Falcao.
Ings är en snipor, en boxspecialist och hans sätt att lura Chris Smalling med en lätt avledande löpning vid 1–1-målet antyder att han kommer att ta sig till fler målchanser framöver.
Ska Burnley klara kontraktet är Danny Ings målskytte nyckeln.

Vid sidan av planen har Danny Ings gjort sig känd för sitt stora engagemang för välgörenhet. Han har startat ”Danny Ings Disability Sport Project” som riktar sig till barn med inlärningssvårigheter.
En del minns säkert hur Danny Ings fotograferades med en ung Burnleysupporter, Joseph Skinner, som fick stjärnans skor.
– Från den dagen har det inspirerat mig att ge tillbaka så mycket jag kan till handikappade ungdomar.

danny-ings-joseph-skinner-boots.ashx

Danny Ings var het i januarifönstret och det ryktades om intresse från större klubbar. Efter senaste veckornas superform han antalet intressenter garanterat blivit minst fördubblat till sommaren. Med Ings ålder och cv kommer buden att hagla in framåt juni.
Jag har svårt att se hur Burnley ska kunna behålla Ings, även om man skulle klara kontraktet i Premier League.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB