Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (4)

av Kalle Karlsson

Tim Howard hade en tung fjolårssäsong i Everton, men i lördags räddade han en poäng åt sitt lag med ett par, tre avgörande räddningar borta mot Tottenham (0–0).
På högerbacken imponeras jag stort av Bacary Sagna. Den förre Arsenalspelaren var backup bakom Pablo Zabaleta förra säsongen, men om argentinaren ska ha tillbaka sin plats när han är fit for fight behöver han vara väldigt bra. Damien Delaney var en jätte i eget straffområde för Crystal Palace i segermatchen borta mot Chelsea medan Ashley Williams tog befäl hemma mot Manchester United. Aaron Cresswell hade en mardrömsmatch mot Bournemouth häromveckan, men nu skärpte han till sig och var en av planens bästa när West Ham bortavann mot Liverpool.
Cheikhou Kouyaté var nyttig på mittfältet för West Ham och får en av mittfältsplatserna medan Oriol Romeu gjorde sin bästa match på engelsk mark i mötet med Norwich (3–0), men Fernandinho var dominant för Manchester City och tar en av platserna.
På högerkanten var konkurrensen stenhård – kanske hårdare än någonsin. Manuel Lanzini, Sadio Mané, Raheem Sterling var tre herrar som var framträdande, men jag väljer André Ayew. Hans framspelning till Bafétimbi Gomis 2–1-mål var i den allra högsta skolan. Bakary Sako har fört en undanskymd tillvaro i Wolverhampton i Championship. Nu har han fått en superstart i sin nya klubb. Scott Sinclair har tinat upp efter tiden i Manchester Citys frysbox och hängde två mål i helgen mot Sunderland.
Längst fram blir det ytterligare en spelare från Swansea. Men jag är också lyrisk över Bafétimbi Gomis utveckling. I Saint-Étienne och även Lyon såg jag fransmannen som en stor, stark, men begränsad anfallare som gjorde en del mål. Nu är han kapabel att sysselsätta en hel backlinje i Premier League.
Omgångens spelare: André Ayew, Swansea.

Mitt omgångens lag:
Tim Howard, Everton
—————————————
Bacary Sagna, Manchester City
Ashley Williams, Swansea
Damien Delaney, Crystal Palace
Aaron Cresswell, West Ham
—————————————-
Fernandinho, Manchester City (2)
Oriol Romeu, Southampton
—————————————-
André Ayew, Swansea
Bakary Sako, Crystal Palace
Scott Sinclair, Aston Villa
—————————————-
Bafétimbi Gomis, Swansea (2)

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Sadio Mané (Southampton), Dusan Tadic (Southampton), Luke Shaw (Manchester United), N’Golo Kanté (Leicester), Manuel Lanzini (West Ham), Federico Fernández (Swansea), Jonjo Shelvey (Swansea), Raheem Sterling (Manchester City), Jordan Amavi (Aston Villa), Scott Dann (Crystal Palace), Cheikhou Kouyaté (West Ham).

***
Omgångens mål: Callum Wilson, Bournemouth, cyklade in 1–0 hemma mot Leicester. Han har verkligen varvat upp.
Omgångens manager: Hårt mellan Garry Monk, Swansea, och Alan Pardew, Crystal Palace. Jag väljer Pardew som tog sin tredje seger mot José Mourinho (rekord i Premier League).
Omgångens floppspelare: En hel drös att välja mellan bland de övertända lirare som drog på sig röda kort. Måste jag välja tar jag Alexandar Mitrovic eftersom han borde ha taggat ned efter incidenterna i de inledande omgångarna (borde ha fått rött kort efter några sekunder i sin debut).

* Reviderat 4 september. Efter granskning av Manchester City–Watford får Fernandinho en plats i omgångens lag.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB