Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (5)

av Kalle Karlsson

Stoke har inlett säsongen tungt och ligger under nedflyttningsstrecket efter fem omgångar. Läget hade varit ännu värre om inte Jack Butland storspelat mellan stolparna. I mötet med Arsenal var det Butland som höll nere siffrorna. Det slutade 2–0, men engelsmannen kan inte lastas för resultatet.
Darmian har inlett säsongen lysande för Manchester United och han svarade för en ny stark insats i lördags (även om han inte sattes på så stora prov av en defensiv Danny Ings). John Stones var briljant för Everton (läs mer här) och Daley Blind var nästan lika vass för Manchester United. Blind klarade sig väl mot Christian Benteke, holländaren var vältajmad i sina uppflyttningar och satte ett finfint mål. Till vänster väljer jag unge Brendan Galloway som bland annat assisterade Steven Naismith till 1–0 mot Chelsea.

På mittfältet var Ryan Mason dominant för Tottenham borta mot Sunderland och Santi Cazorla var som vanligt spindeln i nätet för Arsenal.
I de offensiva positionerna var konkurrensen löjligt hård, så hård att Wes Hoolahan, Mesut Özil och Ross Barkley lämnas utanför. En vanlig vecka hade de varit svåra att förbise.
Riyad Mahrez är glödhet och låg bakom vändningen mot Aston Villa. Dimitri Payet var måndagens store man för West Ham efter två mål mot Newcastle. Steven Naismith svarade för ett ”perfect hat-trick”, det vill säga ett mål med högern, ett med vänstern och ett mål med huvudet mot Chelsea. Som inhoppare dessutom. På topp fanns inte så många alternativ denna vecka, men jag tar Jamie Vardy som arbetade stenhårt hela matchen och sprang sönder Aston Villa i andra halvlek.
Omgångens spelare: John Stones, Everton.

Mitt omgångens lag:
Jack Butland, Stoke
————————————
Darmian, Manchester United (2)
John Stones, Everton
Daley Blind, Manchester United
Brendan Galloway, Everton
————————————
Ryan Mason, Tottenham
Santi Cazorla, Arsenal
————————————
Riyad Mahrez, Leicester (2)
Dimitri Payet, West Ham
Steven Naismith, Everton
————————————
Jamie Vardy, Leicester

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagit ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Luke Shaw (Manchester United), Jonny Evans (West Bromwich), Virgil van Dijk (Southampton), Jonny Howson (Norwich), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham), Wes Hoolahan (Norwich), Ritchie De Laet (Leicester), Mark Noble (West Ham), Odion Ighalo (Watford), Heurelho Gomes (Watford), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Francis Coquelin (Arsenal), Mesut Özil (Arsenal).

***
Omgångens mål: Christian Benteke, Liverpool. Benteke hade fram till i lördags bara gjort ett offsidemål i ligaspelet för sin nya klubb, men den här fullträffen, en stenhård bicycleta, snackar man inte bort.
Omgångens manager: Roberto Martínez, Everton. Vann prestigekampen mot José Mourinho och bytet där han skickade in Steven Naismith på vänsterkanten blev jackpott.
Omgångens floppspelare: Cesc Fàbregas, Chelsea. Spelar långt under sin normala kapacitet.

* Reviderat 16 sep efter att ha sett Arsenal-Stoke och West Ham-Newcastle (mer noggrant).

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB