Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (12)

av Kalle Karlsson

Newcastle drabbades av en kris på målvaktssidan efter Tim Kruls skada. Att döma av Rob Elliots insats mot Bournemouth är krisen över. Elliot var fenomenal mellan stolparna och matchvinnare för ”skatorna”.
I backlinjen väljer jag Kyle Walker som neutraliserade Alexis Sanchez effektivt. Walker lyckades inte avstyra Kieran Gibbs kvitteringsmål, men jag lastar snarare Hugo Lloris för det baklängesmålet. I övrigt var det en stark insats av Walker. Chris Smalling fortsätter att imponera för Manchester United medan Micah Richards presterade en toppinsats mot sin förra klubb. Till vänster tar jag återigen ut Ryan Bertrand som hittat en formtopp.

På mittfältet har jag glädjen att uppmärksamma Jordy Clasie, en finfin spelfördelare som fått sin första tid i Premier League förstörd av skador. Redo att växla upp nu. Dele Alli är ett fynd som var dominant på Emirates medan de offensiva platserna går till Wilfried Zaha, Mesut Özil (magisk assist) och Xherdan Shaqiri.
Längst fram stod valet mellan Harry Kane och Jamie Vardy. Jag väljer Kane som stod för en imponerande all-round-insats mot Arsenal. Han gjorde mål, men han var även nyttig som targetspelare.
Omgångens spelare: Rob Elliot, Newcastle.

Mitt omgångens lag:
Rob Elliot, Newcastle
—————————————
Kyle Walker, Tottenham (2)
Chris Smalling, Manchester United (4)
Micah Richards, Aston Villa
Ryan Bertrand, Southampton (3)
—————————————
Jordy Clasie, Southampton
Dele Alli, Tottenham (2)
—————————————
Wilfried Zaha, Crystal Palace
Mesut Özil, Arsenal (4)
Xherdan Shaqiri, Stoke
—————————————
Harry Kane, Tottenham (2)

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Ryan Shawcross (Stoke), Jamie Vardy (Leicester), Glen Johnson (Stoke), Manuel Lanzini (West Ham), Romelu Lukaku (Everton), Robbie Brady (Norwich), Jordon Ibe (Liverpool), Yannick Bolasie (Crystal Palace), Eric Dier (Tottenham), Scott Dann (Crystal Palace).

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB