Startsida / Inlägg

Omgångens lag i Premier League (16)

av Kalle Karlsson

En omgång med flera fina målvaktsinsatser får Newcastles Rob Elliot platsen mellan stolparna. Elliot som vikarierar för Tim Krul svarade för ett par svettiga räddningar, vilket lade grunden till att Newcastle var kvar i matchen i första halvlek. I andra vände man och plockade alla tre poängen.
I backlinjen är Allan Nyom given till höger. Han imponerade på mig redan i första omgången och han har varit stabil större delen av hösten. Simon Francis är normalt högerback, men på grund av skador har han fått ta klivet in centralt i Bournemouth. I lördags var han en jätte i segermatchen mot Manchester United. Jonas Olsson var minst lika bra för West Bromwich. Svensken hittade rätt två gånger (!) på Anfield, den andra fullträffen blev godkänd. Dessutom var Olsson en jätte i eget straffområde. Till vänster väljer jag Christian Fuchs, som har blivit en viktig pjäs för Leicester, inte minst tack vare de långa inkasten.

På mittfältet var Yohan Cabaye lysande för Crystal Palace. Aaron Ramsey har fått chansen centralt för Arsenal och briljerade med ett box-to-box-mål mot Aston Villa, där han vann bollen vid eget straffområde och sedan avslutade kontringen med att sätta bollen i öppet mål. Men den bästa mittfältsinsatsen denna omgång bevittnade vi på King Power Stadium där N’Golo Kanté var enorm för Leicester. Kanté är höstens fynd i Premier League, en rörlig bollvinnartyp som inte heller är oäven i passningsspelet.

I fronttrion är Riyad Mahrez (ett klassmål och en klassframspelning) gjuten till höger. Olivier Giroud gjorde mål på straff men han sysselsatte också Aston Villas försvar med smart länkspel. Till vänster tar jag Junior Stanislas som skruvade in en finfin hörna bakom David De Gea.
Omgångens spelare: Riyad Mahrez, Leicester.

Mitt omgångens lag:
Rob Elliot, Newcastle (2)
————————————-
Allan Nyom, Watford (2)
Simon Francis, Bournemouth
Jonas Olsson, West Bromwich
Christian Fuchs, Leicester
————————————-
Yohan Cabaye, Crystal Palace
N’Golo Kanté, Leicester (2)
Aaron Ramsey, Arsenal (2)
————————————-
Riyad Mahrez, Leicester (4)
Olivier Giroud, Arsenal
Junior Stanislas, Bournemouth

Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i omgångens lag hittills under säsongen.

Här är fler som förtjänar omnämnande (krävs minst 8 i betyg):
Harry Arter (Bournemouth), Odion Ighalo (Watford), Jack Butland (Stoke), Marc Albrighton (Leicester), Moussa Sissoko (Newcastle), Declan Rudd (Norwich), Yannick Bolasie (Crystal Palace), Paulo Gazzaniga (Southampton), Philipp Wollscheid (Stoke), Adrián (West Ham).

***
Omgångens mål: Joshua King, Bournemouth. Vi hade lika gärna kunnat lyfta fram Bournemouths 1–0-mål, hörnan direkt i mål av Junior Stanislas, men jag väljer ändå hörnvarianten, men minutiöst planerade och utförda varianten som gav 2–1 mot Manchester United.
Omgångens manager: Eddie Howe, Bournemouth. Andra raka segern mot tippade toppkandidater. Och detta trots att Bournemouth dras med skador på flera nyckelspelare.
Omgångens floppspelare: Simon Mignolet, Liverpool. Målvakten hängde tvätt när Craig Dawson kvitterade till 1–1 och Mignolets osäkerhet i luftrummet gav WBA hopp vid varje fast situation.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB