Startsida / Inlägg

Nedräkning, del 1 – Hull City

av Kalle Karlsson

Hull City hade knappt firat klart avancemanget till Premier League innan problemen staplades på hög.
Nu är krisen total med dagar kvar till premiären.

Hull City tog sig till Premier League via playoff. Men det som skulle ha blivit en bejublad comeback i högstaligan ser ut att kunna bli ett rejält antiklimax.
I somras klev managern Steve Bruce av sin post. Det kom överraskande för utomstående, men för dem med insyn i Hull City var det naturligt. Steve Bruce kände vad som var på gång att ske.
Ägaren Assem Allam (en gång i tiden populär) har försökt sälja klubben och under förhandlingarna var Bruce förhindrad att handla spelare. Sedan gick inte försäljningen igenom och sedan dess har Hull City trampat i kvicksanden. Man står utan en manager och Mike Phelan, ex-assistenten till sir Alex Ferguson, kommer att leda laget tills vidare.
Lagfotot från träningslägret innehöll runt tio spelare i träning. Fler än så finns inte i truppen som har försvagats, inte förstärkts över sommaren. Mohamed Diamé såldes till Newcastle som precis ramlat ned i Championship.
Det finns andra bekymmer. Målvakten Allan McGregor är skadad till årsskiftet, liksom mittbacken Michael Dawson och högerbacken Moses Odubajo.
Hull City har kvar en del spelare med diger Premier League-rutin, som mittbacken Curtis Davies, ytterbacken/yttern Ahmed Elmohamady, Tom Huddlestone, Jake Livermore. Frisparksspecialisten Robert Snodgrass är hel igen. Senast han spelade Premier League-fotboll gick han sönder direkt och missade hela säsongen. Längst fram finns Abel Hernández som öste in mål ifjol i Championship.
Vem som tar över Hull City är oklart. Det spekuleras i Gianfranco Zola och Chris Coleman. Zola känns inte som ett namn för det här sjunkande skeppet. Då tror jag mer på Coleman.
Mitt tips är att Hull City panikvärvar spelare på free transfer och fixar några unga spelare från storklubbarna på lån innan fönstret stänger. Men det kommer inte räcka för att få ihop ett lag som räddar kontraktet.

Tänkbar startelva:
McGregor – Odubajo, Davies, Dawson, Robertson – Huddlestone, Livermore – Elmohamady, Snodgrass, Maloney – Hernández.
Nyckelspelare: Curtis Davies.
Håll ögonen på: Abel Hernández.

Nyförvärv:
Jonathan Edwards – Peterborough, free
Will Mannion – AFC Wimbledon, compensation

Förluster:
Mohamed Diamé – Newcastle, £4.5m
Max Clark – Cambridge, loan
Ben Clappison – York, free
Sone Aluko – released
Ryan Taylor – released

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB