Startsida / Inlägg

Regn sätter käppar i hjulet för CES

av Peter Pettersson
Namnlöst-3

Första riktiga regnet sedan 8 september satt krokben för självkörande bilar på CES första dag.

Besökarna på öppningsdagen vaknade till ett rejält regnväder som orsakade översvämningar och inställda och försenade flyg på McCarranflygplatsen, som ligger bara tre kilometer från Las Vegas Convention Center, LVCC, där huvuddelen av CES håller till.

IMG_1240

Cirka 25 millimeter regn under tisdagen är mycket för en plats som har dryga 20 dagar med nederbörd – per år!

Den berömda The Strip såg under förmiddagstimmarna ut som en parkeringsplats. Ösregn och bilar så långt ögat nådde. Till det hade Clark County beslutat sig för att genomföra vägarbeten på The Strip på CES öppningsdag. Anmärkningsvärt då CES är LAs Vegas absolut största årliga mässa med över 150 000 besökare från hela världen.

Olika tillverkare som har tagit fram lösningar för självkörande bilar håller under CES till på en stor parkeringsplats strax intill LVCC. Men ösregnet lockade inte många att söka sig ut för att testa.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB