Startsida / Inlägg

ZTE ett steg från nedläggning

av Peter Pettersson

Den kinesiska Shenzen-baserade mobil-, surfplatte- och modem-/routertillverkaren ZTE, stoppar sin verksamhet. Bakgrunden till stoppet är det sjuåriga förbud som det amerikanska handelsdepartementet införde i april, som förbjuder företag att sälja vissa typer av amerikanska komponenter och viss typ av amerikansk mjukvara till ZTE.

ZTE:s ledning försöker få det amerikanska förbudet hävt. Om det inte lyckas kan en nedläggning av företaget vara enda alternativet. I ett pressmeddelande uppger ZTE:s ledning att företaget för närvarande har tillräckliga finansiella reserver för att inte behöva ställa in betalningarna.

 

 

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Emma Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB