Startsida / Inlägg

En Iphone SE2 kan bli en storsäljare

av Peter Pettersson

De prishöjningar som följer efter lanseringarna av Iphone X och Iphone XS har säkert skrämt bort en del köpare. Den betydligt billigare Iphone XR som kom i fjol blev en oväntad försäljningsframgång för Apple. Något man följde upp i september genom att lansera Iphone 11 som är ännu mera lik de dyrare Pro-modellerna i årets uppsättning än vad XR var jämfört med XS-modellerna förra året.

Dessutom finns ju iPhone 8 fortfarande kvar i sortimentet till ett pris runt 5 500 kronor.

Nu ser det ut som det kan komma ytterligare en ny Iphone i början av nästa år. Iphone SE2. En telefon med samma formfaktor som Iphone 8, men med samma A13-processor som årets tre nya modeller har. Med ett förväntat pris i Sverige mellan 7 000 och 7 500 kronor.

Med ett sådant upplägg är det oklart om Iphone 8 blir kvar i sortimentet. Men det ger Apple en helt annan bredd och ett större prisspann för att kunna locka köpare som inte vill eller kan lägga över 12 000 kronor på en ny mobil.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB