Startsida / Inlägg

Tele2 höjer priserna

av Peter Pettersson

Tele2 höjer priset på sitt fastprisabonnemang för mobilen. Det abonnemang som tidigare hette Unlimited som kostade 499 kronor i månaden för obegränsade samtal och obegränsad surf, byter namn till Obegränsad och priset höjs med 50 kronor i månaden till 549 kronor i månaden.

Detta kallar Tele2 ”Nytt och förbättrat abonnemang till en ny månadsavgift”. Och visst, om du tillhör dem som reser i världen flera gånger i månaden och som ringer utomlands massor, kan det väl vara en förbättring. Men för alla övriga kunder är det en prishöjning. Punkt slut.

Sedan det första Unlimitedabonnemanget kom för några år sedan har Tele2 smyghöjt priset rejält. När det introducerades fick man två SIM-kort utan extra kostnad. Och sedan kunde man beställa till ytterligare SIM-kort för 19 kronor månad per kort.

Det upphörde Tele2 med förra året och sedan dess har ett SIM-kort ingått. Varje ytterligare SIM-kort kostar nu 99 kronor per månad. En rejäl prishöjning.

Tre tar bara 49 kronor i månaden för extra SIM-kort. Telenor tar 69 kronor och Telia, som i vanlig ordning prisar bort sig så det stänker om det, tar 189 kronor per kort och månad.

Hos Tre, Telia och Telenor går det också att få ett e-SIM och koppla en Apple Watch till sitt abonnemang. Men det är en tjänst som Tele2, av någon outgrundlig anledning, fortfarande inte ids erbjuda sina kunder.

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB