Startsida / Inlägg

Nya iPad Pro med 3D och MacBook Air från Apple

av Peter Pettersson

Apple släppte i dag nya produkter. En ny version av iPad Pro i två utföranden, 11 och 12,9 tum. De nya surfplattorna har försetts med den nya A12Z-processorn som ska ge kapacitet i nivå med eller bättre än portabla Windowsdatorer. Kameran på 12MP har stöd för avståndsbedömning med Lidar-teknik och 3D-skanner. I versionerna med stöd för mobildata finns inte 5G, men väl stöd för Gigabit LTE.

Ett nytt tangentbord som kan anslutas till plattan finns också. Nya Magic Keyboard (kommer i maj). Men det blir inte billigt. 3 695 är det rekommenderade priset och nya iPad Pro (i butik från nästa vecka) kommer att starta på 9 995 kronor för 11 tum/wifi.

Dessutom lanserades i dag en ny version av MacBook Air.  Den största nyheten med den är att Apple byter ut tangentbordet till det nya Magic Keyboard. Alltsedan Apple lanserade den tidigare versionen av tangentbord som byggt på den så kallade ”butterfly”-tekniken, har MacBooks och MacBook Air dragits med problem med tangentborden till och från. Tangenter som slutat fungera, som dubblerat inmatat tecken och liknande. Förhoppningsvis  är de problemen historia nu.

Nya Macbook Air har fått tre mikrofoner, en Force Touch-styrplatta för Multi-Touch-gester och exakt styrning av pekaren, Thunderbolt 3-portar för dataöverföring, laddning och videoutgång i samma kontakt, stöd för en extern 6K-skärm och nya stereohögtalare för bättre ljud när man tittar på filmer och serier, eller spelar spel. Det rekommenderade priset för 1,1 GHz dubbelkärnig Core i3-processor med Turbo Boost upp till 3,2 GHz och 256 GB lagring landar på 12 995 kronor.

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB