Dagens rätt är tillbaka!
avAmanda är fortfarande inte hemma. Två dagar i rad har jag ätit färdiglagad fiskgratäng. Jag har inte tänt några ljus, jag har ätit, tittat på klockan och sen gått och lagt mig. Jag tänkte att jag skulle rycka upp mig idag, tänkte laga en riktig middag och göra det lite mysigt för mig själv. Så jag gjorde min special-pastasallad. Jag har lagt ut receptet någon gång förut, men ni kanske har glömt det? Ni kanske vill veta ännu en gång hur man gör denna superrätt?
Ta fram penne. Det måste vara penne! Ingen annan pasta. Penne!
Jag glömde köpa penne och hade rätt lite av min gamla penne kvar, så jag fick fylla på med lite spagetti. Det såg verkligen inte så snyggt ut. Så jävla dumt att glömma penne.
Ta fram en gurka och när du gör det – gör det med ett leende. Det ska vara roligt att laga mat!
Skala gurkan. Gärna med en potatisskalare. Har du ingen så kan du använda en osthyvel.
Ta fram en liten sked och skrapa bort all vätska från mittendelen av gurkan. Det ska inte vara rinnigt! All gurka som är kvar ska vara fast och fin!
Skär upp gurkan i centimetertjocka skivor.
Ta fram rädisor. Tyvärr hittade jag bara rädisor i påse. Jag ville ha riktiga rädisor med blad och allt, men jag handlade på skit-ICA och där fanns naturligtvis inte det.
Hacka rädisorna sålunda. En rädisa ska bli fyra delar, om det inte är en liten rädisa. Då räcker det med att dela den på hälften. Häll ner rädisorna och gurkan i en skål.
Ta fram matlagningsyoughurt! Ingen fettfri sak – det ska vara full procent på den!
Ner med alltsammans i skålen. Har ni gjort som jag sagt ska det se ut ungefär så här.
Nu blev pastan klar. Låt den rinna under mycket kallt vatten. Pastan ska bli iskall!
Ta fram vitlök och när ni gör, glöm inte att behålla det muntra humöret, för ni är långt mer än halvvägs till en riktigt fin rätt!
Snåla inte med vitlök. Jag tog de där tre klyftorna och sen fick jag feeling och tog en till. Pressa vitlöken i skålen.
Häll ner den kalla pastan i skålen. Blanda runt.
Om ni gjort detta rätt ska det se ut så här. Tro nu inte att pastasalladen är klar. Det absolut viktigaste återstår.
Ta fram saltet. Och när ni gör det kan det vara läge att anlägga en lite mer seriös min, för nu gäller det att inse allvaret. Nu gäller det att VÅGA TA LITE MER SALT ÄN VAD MAN TYCKER ÄR VETTIGT. Man måste kort sagt salta utav bara helvete. När ni tror att ni tagit för mycket – ta dubbelt så mycket till! Jag skämtar inte!
Stek på en köttbit. Det kan vara vad som helst, egentligen. Fläskkotlett, ryggbiff. Jag ville ha en oxfilé, men det fanns inte på skit-ICA, så jag tog denna entrecote.
Så! Rätten är färdig! Vad sa ni nu då? Rätt fin, va?
Njut av den i er sorgliga ensamhet. Drick Pommac ur vinglas, det skapar lite festligare stämning.