Startsida / Inlägg

Dagens rätt är tillbaka!

av Alex Schulman

Amanda är fortfarande inte hemma. Två dagar i rad har jag ätit färdiglagad fiskgratäng. Jag har inte tänt några ljus, jag har ätit, tittat på klockan och sen gått och lagt mig. Jag tänkte att jag skulle rycka upp mig idag, tänkte laga en riktig middag och göra det lite mysigt för mig själv. Så jag gjorde min special-pastasallad. Jag har lagt ut receptet någon gång förut, men ni kanske har glömt det? Ni kanske vill veta ännu en gång hur man gör denna superrätt?

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.40.01.png

Ta fram penne. Det måste vara penne! Ingen annan pasta. Penne!

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.40.12.png

Jag glömde köpa penne och hade rätt lite av min gamla penne kvar, så jag fick fylla på med lite spagetti. Det såg verkligen inte så snyggt ut. Så jävla dumt att glömma penne.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.40.23.png

Ta fram en gurka och när du gör det – gör det med ett leende. Det ska vara roligt att laga mat!

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.40.35.png

Skala gurkan. Gärna med en potatisskalare. Har du ingen så kan du använda en osthyvel.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.40.45.png

Ta fram en liten sked och skrapa bort all vätska från mittendelen av gurkan. Det ska inte vara rinnigt! All gurka som är kvar ska vara fast och fin!

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.40.58.png

Skär upp gurkan i centimetertjocka skivor.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.41.07.png

Ta fram rädisor. Tyvärr hittade jag bara rädisor i påse. Jag ville ha riktiga rädisor med blad och allt, men jag handlade på skit-ICA och där fanns naturligtvis inte det.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.41.17.png

Hacka rädisorna sålunda. En rädisa ska bli fyra delar, om det inte är en liten rädisa. Då räcker det med att dela den på hälften. Häll ner rädisorna och gurkan i en skål.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.41.37.png

Ta fram matlagningsyoughurt! Ingen fettfri sak – det ska vara full procent på den!

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.41.26.png

Ner med alltsammans i skålen. Har ni gjort som jag sagt ska det se ut ungefär så här.

 

 

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.42.03.png

Nu blev pastan klar. Låt den rinna under mycket kallt vatten. Pastan ska bli iskall!

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.42.13.png

Ta fram vitlök och när ni gör, glöm inte att behålla det muntra humöret, för ni är långt mer än halvvägs till en riktigt fin rätt!

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.42.19.png

Snåla inte med vitlök. Jag tog de där tre klyftorna och sen fick jag feeling och tog en till. Pressa vitlöken i skålen.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.42.25.png

Häll ner den kalla pastan i skålen. Blanda runt.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.42.33.png

Om ni gjort detta rätt ska det se ut så här. Tro nu inte att pastasalladen är klar. Det absolut viktigaste återstår.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.42.42.png

Ta fram saltet. Och när ni gör det kan det vara läge att anlägga en lite mer seriös min, för nu gäller det att inse allvaret. Nu gäller det att VÅGA TA LITE MER SALT ÄN VAD MAN TYCKER ÄR VETTIGT. Man måste kort sagt salta utav bara helvete. När ni tror att ni tagit för mycket – ta dubbelt så mycket till! Jag skämtar inte!

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.42.49.png

Stek på en köttbit. Det kan vara vad som helst, egentligen. Fläskkotlett, ryggbiff. Jag ville ha en oxfilé, men det fanns inte på skit-ICA, så jag tog denna entrecote.

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.43.02.png

Så! Rätten är färdig! Vad sa ni nu då? Rätt fin, va?

 

Skärmavbild 2011-02-08 kl. 21.43.12.png

Njut av den i er sorgliga ensamhet. Drick Pommac ur vinglas, det skapar lite festligare stämning.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB