Startsida / Inlägg

Melodifestivalen!

av Alex Schulman

21.27
The Playtones! vad det svänger! Fy fan i helvete, vilken bra låt! Vore det inte för 8-åringarna – och de förvirrade musikjournalisterna på bland annat den här tidningen – så skulle dem vunnit alltsammans. Med de orden – jag säger tack och hej. Det här måste vi göra om.

21.17
Marie Serneholt och Rikard Olsson: :++++:
De är säkra och roliga och snygga. Precis det man önskar från programledare.

Peter Stormare: :+++:
Gud, vad alla ska gnälla på honom. Hela den svenska humoreliten sluter upp för att såga honom. Det är en sketch! Ni får väl lugna ner er. Jag tycker alltid att det är kul att se Stormare, för han är ett original. Sen kanske manuset till just den här grejen inte är MAGISKT, men herregud. Släpp det, hörrni.

21.10
Betyg till de hundratusentals 8-åringar som skickade vidare Eric Saade till Globen: :-:

20.53
Eric Saade – Popular: :+:
Har ni lyssnat på refrängen? Han vill bli populär. Vad är detta för trams? Det är så fånigt, jag vill inte lyssna på det. Vilken oerhörd besvikelse. Den här låten gör varken från eller till. Bara för att en låt har högt tempo gör den inte bra. En låt som bara pågår, den börjar aldrig, slutar aldrig, det är bara ett rabblande av att han vill bli populär. Vad ledsamt att se.

20.47
Sara Varga – Spring för livet: :+++:
Som en kåtare version av Lisa Ekdahl. Jag gillar det här, för det är enkelt och ganska vackert. En vacker text som balanserar mot det banala, men som i regel håller sig på rätt sida. Och vad ska man säga om Varga? Hon bara står där och är vit. Men ändå. Trevligt liten sak.

20.44
Katrin Sundberg och Per Andersson: :++++:
Jag var mycket skeptisk till den här duon när hag läste om den i pressen, att de skulle ”ställa artisterna mot väggen”. Men detta är riktigt bra. De spelar bra, kompletterar varandra och har ett bra manus att arbeta efter.

20.42
Sebastian – No one els could: :++:
Det är nåt med låtar där det visslas. Jag tycker så mycket om det. Det är så kaxigt på något sätt, något flyfotat, muntert, bekymmerslöst. Jag skulle vilja att de visslade mer i den här låten. Man väntar på visslandet. Man vill att Sebastian ska hålla snattran och släppa fram visslaren där bakom. I övrigt är detta faktiskt en ganska dålig låt, får man nog säga.

20.37
Shirley’s Angels – I thought it was forever: :+:
Den där dansen, de där vita rutorna, de ”heta” blickarna”, de åmiga dansrörelserna – för mig är det oklart om de skämtar. Om de driver med genren. De kanske de gör. De kanske är ironiska? Henrik Schyffert har skrivit låten, Fredrik LIndström har gjort koreografin? Om de menar allvar är det sorgligt på så många olika plan. Det här generar mig.

20.32
The playtones – The king: :++++:
Underbar refräng! Jävlar i min lilla låda, vad den svänger! När jag hör refrängen vill jag leva i låten, bli en del av den. Det här är den bästa låten hittills i Melodifestivalen. Jag är rörd här i soffan. Lite synd att de ser så fåniga ut, man skulle ju skämmas för att skicka ut dem i Europa.

20.27
Sara Lumholdt – Enemy: :+++:
Jösses, vad hon sjunger DÅLIGT. Inte en ren ton i början. Jag är väldigt överraskad, det här är sånt man ser gamla Idol-klipp på Youtube. Det är ju synd, för låten är ju väldigt bra! Jag tycker det är gung i den. Framför allt när hon sjunger ENEMY-ENEMY-ENEMY och det ligger sköna stråkar bakom. Fint! Men lär dig sjunga!

20.22
Dåren på SVT som trots att det gått en kvart inte förstått att han måste be publiken ta bort ballongerna: :-:

20.20
Simon Forsberg – tid att andas: :++:
Förlåt Simon, men skulle det inte hellre varit en tjej som skulle sjunga den här låten? Jag sitter och lyssnar på den och undrar när den ska komma igång. Jag märker ju att de ökar röken där nere vid fötterna, och drar på mer ljus och där kom silverkonfettin, vad fint, men jag väntar ändå på en refränge som inte kom. Och nu var den slut.

20.15
Linda Sundblad – Lucky you: :+:
En låt som påminner en hel del om det som Marie Serneholt höll på med när hon var med i A-Teens. Den söta tandställningen adderar till tonårskänslan! Den här låten säger mig just ingenting. Den är ingenting. Jag kunde skrivit den. Jag kunde skrivit den igår kväll, på fyllan.

20.10
De tycks ha problem med kamerorna där framme. Marie och Rikard tittar hela tiden in i fel kamera. Till slut undrar jag om det är mig det är fel på. Är jag vindögd? Lite skakig start, som får en svag :++:

20.05

Serneholts och Olssons inledningssketch: :-:
Detta är alltså i nivå med det man fick sig till livs på roliga timmen när man var barn. Skolsketch! Uselt! Varför tar den aldrig slut! Sluta nu! Snälla!

20.03
Lena Philipsons idiot: :+++:
Det är alltid så underligt att se henne på scen. Hon dansar så underligt. Man blir inte klok på om det är en ironisk dans eller inte. Men låten var trevlig! Den där kommer man höra fyra gånger till på radion och sen är den det enda man tänker på.

20.01

Dåren på SVT som FORTSÄTTER att ge publiken ballonger att vifta med: :+:

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB