Startsida / Inlägg

Betyg på alla i ”På Spåret”-finalen

av Alex Schulman

Peter Apelgren :+++:
Jag skulle vilja påstå att han är Sveriges i särklass roligaste människa. Jag tror att det beror på att han inte gör sig till när han skapar sin humor, han bara öppnar munnen. I en värld där Stockholms-komiker av typen Henrik Schyffert hela tiden ska vara så ”strategiska” i sin humor så är det underbart att ta del av en person som bara öppnar en kran. Dessutom var den fanimig gastkramande när han drog på tian och svarade London. Jag skrek högt här i tv-soffan.

Helne Benno :++++:
Vilken imponerande kunskapsbank hon besitter ändå. Peter Apelgren är djupt allmänbildad, men fick ändå spela andrafiol vid sidan av Helene. Dessutom framstår hon som en varm själv, omfamnande till sin person och ljuvlig i största allmänhet.

Erik Haag :++++:
Han briljerar med sin spetskunskap i de allra mest aparta områden. Mycket imponerande i sin kunskap. Dessutom har han varit genomsympatisk genom hela programserien, har kunnat ge sina motståndare beröm när han själv blivit slagen på fingrarna. I dagens final var det ensam han som gav Benno/Apelgren en match in i det sista.

Martina Haag :+:
Det är så klart lätt att irritera sig på en person som gör allt som står i sin makt att låta som ett barn. Jag antar att hon tror att det ger en ”gullifierande” effekt, men hon har fel. Den enda effekten blir att man sitter i soffan och undrar: Varför pratar hon som en bebis? Men om man ska resa sig över detta så kan man konstatera att hon är den allra minst begåvade finalisten i ”På Spårets” historia. Dummare än Birro. Ledtråden på London, att där kan man handla om man ”har råd” (vilket skulle få oss att tänka på Harrod’s), gjorde Martina övertygad om att resmålet var Rhodos. Vilket spån.

Kristian Luuk :++++:
Har varit fantastisk genom hela programserien. Treviig och rak och skärpt. Nästan ingenting av den där konstiga internironin som han höll på med så mycket förr om åren finns kvar. Det enda som jag störde mig på en liten smula var att han på riktigt tyckte att ledtrådarna var ”fiffiga”. Han sa det inte på skämt, han var på riktigt stolt. Så intelligenta var de ju inte riktigt. Det är ju bara ord och vara vind.

Fredrik LIndström :+++:
Väldigt rolig som expertdomare, men har ni märkt hur han liksom tagit lite mer plats för varje program som gått, hur han nu mot slutet har valt att orera fem eller sex sekunder för länge per oreringstillfälle. Det blir kanske lite för mycket av det goda. Men han är ju rolig, farbrorn.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB