Startsida / Inlägg

Betyg på NYA Idoljuryn!

av Alex Schulman
Skärmavbild 2011-03-16 kl. 11.07.43.png


Alexander Bard :+++:
Supersmart och superkunnig. Det som talar mot honom i sammanhanget är att han är fullständigt känslokall som människa. Det gör att det kan vara svårt att “känna med honom”, svårt att identifiera sig med vad han tycker och tänker. Dessutom är han möjligen också lite skev i den målgrupp som Idol riktar sig mot – det finns en risk att tonåringar i Sverige inte bryr sig det allra minsta av vad han säger. Men det är ett spännande val, för Bard är en intellektuellt överlägsen människa. Jag skulle vilja att han ”alltid stod på”. Lite varningsklockor ringer när han i sin första intervju om saken fastslår att han aldrig sett ett enda program av Idol. Det signalerar att han tror sig vara större än plattformen. Då missförstår han. Idol är en enorm plattform. Ingen människa i Sverige är större än Idol.  

Pelle Lidell :+:
Det är omöjligt att säga något om hur han kommer att vara som jurymedlem, jag har aldrig någonsin hört talas om honom. Men det står klart att TV4 har valt honom utifrån något slags samarbetsperspektiv. Det finns affärer i bakgrunden här. Jag måste säga att jag mycket hellre hade sett en artist i juryn, inte en skivbolgasmänniska. En Orup eller en Carola. Det här med att ta in skivbolagsbranschen i juryn känns lite 1999. Idag vet alla att om man ska lyckas som artist så måste man hålla sig så långt borta från skivbolagen som det bara är möjligt.

Anders Bagge :+++:
Jag tycker ju att han är mysig och go i grunden. Jag blir glad av att titta på honom. Men som jury i Idol är han väl inte omistlig. Han är en känslomänniska som säger hela tiden “WOW”, men jag som tittar på Idol vill inte höra “WOW”. Jag vill höra EXAKT varför ett framförande var bra eller dåligt. Jag vill att de ska sätta saker i perspektiv. Jag älskar när en Idol-jurymedlem säger saker som: “Du har valt en extremt svår låt.” Jag förstår inte varför just den låten skulle vara så svår att sjunga och jurymedlemmen berättar det. Då känner jag: “WOW!” Men jag tror Bagge behövs ändå. Inte som auktoritet, för jag skulle inte ens låta honom välja blandband till min Sälenresa, men som mysfarbror och feelgood-gubbe.

Laila Bagge :+:
Den mest mediala i juryn och därmed Sveriges svar på Paula Abdul. Skillnaden är dock att Paula Abdul faktiskt har ett CV. Laila Bagge har aldrig sagt något som gjort att mitt Idol-universum utvidgats . När hon dyker ner i manuskorten för att högläsa de ordvitsar till betyg som hon skrivit ner under genrepet så känner jag mest genans över att vara människa.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB