Startsida / Inlägg

Radion sammanfattningsvis

av Alex Schulman

Radion gick mycket bra, jag vill mena att det var ett kanonprogram! Ni som vill lyssna på det, kan trycka på denna LÄNK. Ni som inte orkar – här kommer en snabbsummering.

Vi talade först om Dalai Lama, som nu slutar upp med politiken för att endast ägna sig åt andlighet. Men vad är det för andlighet egentligen? Deepak Chopra framstår ju som djupsinnig i jämförelse. Jag har följt hans Twitter, där ryms den ena plattityden efter den andra. Han skriver bland annat att ”barn behöver kärlek”.

Sen pratade vi om Linda Rosing, som gjort en tatuering i form av en text. I vanliga fall när man gör tatueringar av det slaget så brukar man ju se till att skriva ett motto av något slag, något att leva efter. Det kan vara allt från ”NO REGRETS” till ”CARPE DIEM”, men oavsett vilket: man skriver det på sin kropp för att berätta vad man står för i någon mening. Men Rosing är unik i det att hon inte har ett motto. Hon har ett meddelande, inte till sig själv, utan till andra människor. Till de näthatare som trakasserar henne. Det finns ju något otroligt sorgligt här, en kvinna som meddelar sig till sina belackare genom att tatuera sin kropp.

Sen lyssnade vi på Alex Skarsgårds engelska uttal i True Blood och tyckte att han var duktig. Sen lyssnade vi på Joel Kinnamans uttal i ”The Killing” och slog fast att han har mycket kvar att jobba med. Han låter ju fortfarande som en svenne. Sen lyssnade vi på ytterligare ljudklipp på det värsta av allt: svenskar som koketterar med att de är dålig på engelska, som överdriver sin uselhet för att göra en poäng av det. Hemskt är vad det är!

Sen pratade vi om de där människorna som är svenskar, bor i Sverige, men som plötsligt börjar DYRKA en internationell fotbollklubb. Fånigt.

Sen talade vi om reklamaren Magnus Jakobsson som vann Guldägget. Han skrev sin vinnande annons tio timmar efter att hans pappa hade dött. Han säger själv att han skrev texten i ”en livsbejakande furioso”. Vi diskuterade vad det egentligen betydde, livsbejakande furioso, och gjorde en närläsning på själva annonstexten och kom fram till att den var intressant, men inte särskilt bra.

Sen pratade vi om Jonas Gardell och Henrik Schyffert som ljuger på Twitter och sen blir alldeles förfärligt glada när de upptäcker att andra människor, särskilt i media, tror på vad de säger. Gardell ljög om att han skulle vara med i ”Så mycket bättre” och Resumé skrev om det. Mycket roligt, det tyckte framför allt henrik Schyffert som genast började göra samma sak. Sa att han skulle vara med i något TV400-program. Märklig trend som kändisar sysslar med – ljuga och sen förtjust se hur tidningarna skriver om det.

Och till sist pratade jag med etikett-facit Magdalena Ribbing om det är rätt eller fel av mig att stjäla bordssilver på krogen och hon berättade en ljuvlig liten anekdit om Torw Wretmans vrede över just detta.

Där har vi det!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB