Startsida / Inlägg

Tryffel! Men vad ska jag laga?

av Alex Schulman
Skärmavbild 2011-07-23 kl. 13.35.53.png

Igår lyckades ett lamm hoppa över stängslet och vandra in på vår gård. Den försökte ta sig tillbaka och det såg läskigt ut, så jag ringde Storbonden Klas och hans fru Ulla på Risungs Gård och berättade att ett av deras lamm smitit.

Jag vet inte om de kanske ville skoja med mig, de kanske hade hört att jag knappt vågar klappa på en hund, för de sa åt mig att ta ett grepp på lammet och lyfta tillbaka det. Jag fick panik. Skulle jag ta i ett lamm?

Jag närmade mig i skräck djuret och när jag kom riktigt nära fick det fart och hoppade självmant tillbaka. Jag hade inte gjort någonting, men kände mig som en hjälte och var kanske lite luddig när jag berättade för Klas och Ulla att lammet återförts till sin rötta miljö. Idag kom Ulla och Klas förbi och tackade för hjälpen. De gav mig en present – en stor klump sommartryffel! De tar ju fram tryffel på Risungs gård, om ni är i närheten borde ni åka till deras gårdsbutik och titta in. De säljer underbara lammskinn för hälften av de pris de tar i stockholm. Jag blev så otroligt glad.

Nu sitter jag här och håller i min tryffel och känner mig nästan religiös. Men det t ynger också. Så mycket ansvar. En så fin tryffel. vad ska jag tillaga? Ge mig era bästa tips?

Skärmavbild 2011-07-23 kl. 13.36.21.png

 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB