Startsida / Inlägg

Ingenting stämmer med den jävla tavlan

av Alex Schulman
Skärmavbild 2011-09-27 kl. 22.48.55.png

Satte mig på Cafe Mocco i eftermiddags, fick syn på ett konstverk. Motivet är Pippi Långstrump och det är väl fint, även om det är svårt att göra ”fine art” av Astrid Lindgren-figurer, inte sant. Något försök åt det hållet har gjorts i alla fall, undertill där, ser ni, det står: ”2 X 3 = 4”

Nå, 2 gånger 3 är ju inte 4, det är ju 6. Vad har det här för betydelse ”i konstverket”? Vad är meningen? Det funderade jag på en bra stund. Är det som en underrubrik till Pippi, en hyllning till henne, är meningen att berätta att Pippi tänker utanför boxen, att i hennes värld är 2 gånger 3 lika med 4 och det är BRA, för det är okonventionellt och galet och fel men ändå RÄTT! Men jag förstår det inte. Jag ser inte Pippi som någon som är utanför boxen. Hon står för busighet, kanske, och fantasirikedom möjligen. Men det går inte ihop med 2 gånger 3 lika med 4. Kan det vara tvärtom, har det att göra med att Pippi aldrig gick skolan och då kan man inte räkna och då tror man att 2 gånger 3 är lika med 4. Därför ör konstverket en uppmaning till människor att gå i skolan. Men så KAN det ju inte vara, men inte heller det första, ingenting stämmer med den jävla tavlan.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB