Startsida / Inlägg

På tåget till Göttelaborg

av Alex Schulman

Ledsen för denna frånvaro, jag har varit ute och rest, kan man säga, och reser gör jag nu också – på väg till Göteborg och bokmässan. Sitter på X2000 och funderar över om jag kan somna här eller inte. Charlie hade en speciell natt. Hon vaknade klockan fyra och skrek fullständigt obegripliga saker. Vi gav henne välling och viskade åt henne att hon skulle sova, men hon ville absolut upp. Jag bar henne till fönstret och visade henne den tomma gatan och den svarta himlen och viskade till henne att alla sover nu och det måste vi också göra. Men hon vägrade. Jag satte mig i soffan med henne i famnen och efter en halvtimme somnade hon. Jag försökte lyfte över henne till sängen, men då vaknade hon och skrek, så jag fick återvända till soffan. Så jag halvsov sittande i soffan med Charlie i famnen i två timmar innan jag satte mig på detta tåg.

Därför: jag borde kunna somna. Men man vet aldrig. En gynnare alldeles bakom mig gapar i telefon om ”norra länken”. Gud, vad tröttsamt det är att höra på envägssamtal om norra länken.

***********

Åkte taxi till tåget. Nu har de en portabel kortläsare som man själv trycker och knappar med där bak i bilen. Det innebär att man numra trycker in dricksen manuellt, istället för som förr då man sa till chauffören vad han kunde lägga på. Jag märker numera att chauffören inte ens märker att man ger dricks. Och då känner jag att det får vara. Jag vill inte dricksa ut i tomma rymden. jag vill dricksa till någon som uppfattar saken och säger ”tack, tack”.

***********

Jag läser nya Filter. Meningslös intervju med Fredrik Lindström får :+: . Spännande intervju med Hannes Råstam får :++++: . Tidningen som sådan får :++: , vilket alltså är godkänt.

***********

Människor som korsat mina tankebanor på ett eller annat sätt under den timme jag suttit på tåget:
Amanda Schulman
Charlie Schulman
Klas Lindberg
Felix Herngren
Clara Herngren
Calle Schulman
Linda Mariie
Fredrik Wikingsson
Ann-Marie Skarp
Täppas Fogelberg
Lisette Schulman
Emanuel Karlsten
Henrik Dorsin
Viktor Barth-Kron
Fredrik LIndström
Jenny Östergren
Lars Beckung
Hannes Råstam
Johan Ripås
Jan Helin
Jonas Lindberg
Anders Timell
Lottie Knutsson
Johan Saxne
Allan Schulman
Johan Dahlberg
Vijay Singh
Jan Guillou
Martina Haag
Erik Haag

***********

Nu känner jag mig faktiskt trött. Ska testa att somna nu. Hej med er på ett tag.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB