Startsida / Inlägg

Amandas sista minuter per dag

av Alex Schulman

Ligger i sängen, Amanda ligger bredvid, hon har just somnat till ett avsnitt av Sons of Anarchy. Hon brukar göra det när vi tittar på filmer och så. Det tar aldrig mer än tio minuter och så ligger hon där med öppen mun och jag viskar ”Amanda” och hon ligger kvar utan att reagera och jag säger ”Amanda” igen utan resultat och då vidrör jag henne, men hon märker det inte, så jag knuffar till henne lite lätt och då rycker hon till och säger ”va” och sätter sig upp i sängen och uppträder irrationellt. Jag frågar om hon somnade och då säger hon ”nejdå” och säger att hon gärna tittar vidare på filmen.

Och vi tittar vidare, men nu är jag mer alert. Övervakar henne noga, ser hur hon efter bara någon minut börjar klippa vilt med ögonen, hur hon SPÄNNER blicken i datorskärmen för att inte somna och hon kämpar förtvivlat med det där en stund och sen slocknar hon igen. Och då stänger jag av, släcker lampan och så somnar jag också.

Fast idag kände jag för att skriva några rader på bloggen först, vilket jag nu gjort, god natt med er.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB