Startsida / Inlägg

Blondinbella, sådan är hon

av Alex Schulman

Följer ni Blondinbella på Twitter? Jag gör det, för jag tycker att det finns något oskyldigt underhållande i hennes sätt att meddela sig där. Hon är skrytsam, på ett så naivt och oblygt sätt att jag alltid fnissar lite när jag läser inlägg där hon säger att hon får så mycket entreprenörsidéer att hon inte vet vad hon ska göra av dem, att hon nog måste klona sig själv för att få det att fungera.

Skärmavbild 2011-10-29 kl. 12.54.26.png

Hon är helt enkelt en väldigt självbelåten liten kvinna. Men det finns andra sidor hos henne. Hon kan också vara människoföraktande, fast på ett så overkligt sätt att man liksom knappt kan tro att det är sant, som här när hon liverapporterar från en taxifärd:

Skärmavbild 2011-10-29 kl. 12.53.43.png

 

Att följa hennes liv på Twitter är hisnande. Hon framstår som så oerhört osympatisk, så oerhört besatt i att beskriva sin egen framgång. Så totalt befriad från empati. Men hon skadar ju ingen med det där, utom möjligen sig själv, och man läser en tweet och man underhålls på märkligt vis och sen går man vidare i lvet. Men igår skrev hon en tweet som faktiskt gjorde mig direkt illa berörd. Tidningen Yourlife ska läggas ner på grund av dålig lönsamhet, vilket innebär att en hel tidningsredaktion måste hitta nya arbeten. En svår sits för dem, så klart. Blondinbella kommenterar:

Skärmavbild 2011-10-29 kl. 12.55.43.png

 

Jag blir äcklad när jag läser det. Det är så osympatiskt och empatilöst att jag blir alldeles nedstämd. Vilken osedvanligt ledsam person hon är, denna Blondinbella. Hon måste vara skadad eller traumatiserad av något som förstört hennes möjligheter att känna medkänsla.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB