Startsida / Inlägg

Det mintgröna projektet

av Alex Schulman
Skärmavbild 2011-11-01 kl. 13.45.01.png

Det här är ett av våra rum i lägenheten. Vi bestämde redan när vi flyttade in att vi skulle bygga ett badrum här istället för sovrum som det är nu. Ett stort badrum med ett stort badkar som vi alla tre kan ligga i och här skulle det också finnas en bastu, så att jag kan göra det jag älskar mest på jorden. Basta.

 

Skärmavbild 2011-11-01 kl. 13.42.36.png

Så vi gick till Bauhaus med planritningen på lägenheten och vi ritade tillsammans med dem upp detta drömmarnas badrum. Är det inte fint med svartvitrutigt golv? Till vänster ser ni bastun. Och där ”under” badkaret kan man ha två härliga korgstolar så att jag kan sitta där och slappa efter bastun när Amanda och Charlie ligger i badet.

 

Skärmavbild 2011-11-01 kl. 13.35.57.png

Idag kom hantverkskoordinatorn hit för första gången för att kontrollera att planritningen stämde och lite annat. Han mätte och mumlade och diskuterade och ställde frågor. Trevlig prick! Hannu, finne, så han uppskattade min kärlek till bastun, den pratade vi mycket om. Han frågade var Amanda var, men jag sa som det var: att hon var tvungen att ta ett möte och att ”jag talar för oss båda”.

 

Skärmavbild 2011-11-01 kl. 13.36.17.png

Hannu hade med sig lite golvklinkers och lade ut dem på golvet för att visa ungefär hur det skulle se ut. Han sa att det ibland händer att kunde blir lite förskräckta när de väl ser hur själva det svartrutiga golkvet blir när det ligger på plats. De hade inte räknat med att det skulle bli så ”skrikigt” eller så. Men jag tyckte att det var fint!

 

Skärmavbild 2011-11-01 kl. 13.36.36.png

Han lade fram kaklet som vi valt till väggarna. Han sa att det var lite ”ovanligt” med så små kakelplattor på väggar. Han hade knappt sett det på en ny badrumsvägg förut. Men jag och Amanda tyckte om den gamla ”looken” på den när vi tittade i katalogerna. Han frågade om jag verkligen ville ha det så här och jag sa: Fint!

 

Skärmavbild 2011-11-01 kl. 13.36.50.png

Han presenterade en del andra förslag med helmörkt golv och större kakelplattor. Men jag sa att jag tyckte så mycket om det andra.

 

Skärmavbild 2011-11-01 kl. 13.37.14.png

Sen ringde Amanda mig, hon hade fått ”en idé” och bad att få tala med Hannu. Det var ett långt samtal där Hannu mest stod tyst. Efter en stund sa han: ”Är du verkligen säker på det här?” Och så efter en stund sa han ”jaha” och så lade de på luren. Han tittade på mig stumt. Och berättade att Amanda ”ångrat sig”. Hon vill inte längre ha svartvitrutigt golv. Hon vill att det ska vara vitt. Och hon vill inte ha helkaklat, utan bara kaklat till midjehöjd. Över det vill hon ha målat – i mintgrönt. Jag trodde jag missupppfattade Hannu, så jag bad honom upprepa. Han sa, nästan viskande: ”Din fru vill ha mintgrönt på väggarna.”

Hannu bad mig överlägga med min fru, rafsade ihop sina verktyg och försvann. Jag funderade på mintgrönt. Jag ser ju inte färger, så jag gick till datorn och googlade på ”mint green” och fick upp den här bilden:

 

Skärmavbild 2011-11-01 kl. 13.50.37.png

 

Och jag vet inte riktigt.
Undrar lite smått om Amanda har tappat förståndet.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB