Startsida / Inlägg

Plus på Idol-finalen! I REALTID!

av Alex Schulman

21.14
Amandas version av vinnarlåten: :++:
Jag tycker synd om Amanda, som blir fast med den här skitlåten om hon vinner. Varför ska hon stå och sjunga sådan jävla dynga? Hon gör en bättre version än Robin, men det spelar ingen roll: en skitlåt är en skitlåt, om än i gyllene dosor.

21.09
Robins version av vinnarlåten: :+:
Först och främst: det är ju en skitlåt. Så fullständigt ointressant. För det andra: Robin levererar ju en fullständigt genomskinlig version av det. Jag kom på mig själv med att gå in på text-tv när han sjöng. Kollade vädret och sporten.

21.07
Idoljuryn, betyg över hela säsongen:

Anders Bagge: :++:
Han är ju en genomtrevlig prick och det gillar man ju. Tyvärr har han med tiden fått alltmer ”feeling” för sin roll och blivit mer av en spexare och spexare är härligt i lagom doser, men jag vill inte se hans flin och hans putslustigheter efter varje låt. Det blir för mycket.

Alexander Bard: :+++++:
Kristallklar i sina resonemang, sylvass när det gäller, rolig och drastisk när den andan faller på. Framför allt märks det att han är sanslös kunnig på området – och att han har den verbala förmågan att uttrycka det. Jag önskar inget mer av en Idoljury.

Laila Bagge: :+:
Det slaskiga språket gör att man inte kan ta henne på allvar. Jag är så trött på att hon inleder varje recension med orden: ”Så här…” Hon har varit jury i en massa år – det kan hon väl bara fixa? Hon har aldrig sagt något som på minsta sätt har givit mig ett nytt perspektiv på det jag sett och hört i Idol och det är ett underkännande.

Pelle Lidell: :+++:
Han har tagit sig alltmer. Han påminner till sättet om en skojare, men mycket tyder på att han faktiskt kan en hel del. Att han läser manusskrivna grejer i papper är tråkigt, men hallå: alla kan inte vara spontana på beställning.

Skärmavbild 2011-12-09 kl. 20.52.40.png

Min middag, charkuterier
Epoisse, kittost: :+++++:
Opastöriserad gårdstallegio: :++++:
Gorgonzola: :++:
Tryffelsalami: :+++:
Spansk salami: :++++:
Rädisor med salt: :+++:

 

20.48
Amanda Fondell sjunger tittarnas val: :+++:
Inte lika övertygande som i sitt första framträdande, men trots att hon inte är hundraprocentig här så synes denna final nu vara så fullständigt generande ojämn och avgjord på förhand. Amanda Fondell är 40 000 miljarder gånger bättre än Robin.

Robin sjunger Halo: :++:
Härligt låtval och han sjunger ju bra, men jag känner mig ändå uttråkad och ointresserad. Jag vill inte se honom. Jag vill se artister som gör något eget. Jag är inte intresserad av coverartister. Det finns inte det allra minsta säreget eller unikt här.

20.38
Finansminister Anders Borgs image just nu: :+:
Man vill inte ha en finansminister som sitter där och flinar.

20.29
Amanda sjunger Blur: :++++:
Jag kan inte låta bli att skratta högt åt hennes underlighet på scen samtidigt som jag ryser när hon sjunger. Det är ett otroligt framträdande. Det känns ovärdigt att Amanda tävlar mot en sån som Robin. Ovärdigt!

20.16
Robin sjunger ”In my head”:
plus1
Rätt tråkigt låtval och han kämpar med den här låten, hoppar och är övertänd. Kanske det sämsta Idolfinal-framträdandet genom historier. Gud, vilken dyster start. Känner för att byta kanal. Vilka kör i ”På spåret” ikväll?

20.05
Måns och Danny sjunger:
plus2
Framför allt var det uselt bildproducerat. Men låten var ok och Måns och Danny är ju snygga och härliga.

20.01
Anders Bagges vita halsduk:
:+:
Det där var inte roligt. Lite Karlsson på taket möter Ernst Rolf.

 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB