Startsida / Inlägg

Vilken MÄRKLIG eftermiddag

av Alex Schulman
Skärmavbild 2012-01-09 kl. 23.11.45.png

Jag kom fram till Kristianstad, hämtade ut min hyrbil och åkte söderut mot Simrishamn, vek av vid Vik och kom fram till detta underbara hus som låg alldeles vid havet. En rent magisk plats. Jag hittade genast min skrivplats – vid köksbordet, plockade fram dator och skrivblock och annat. Och så började jag ordna med temperaturen. För det var väldigt kallt där inne. Jag satte på husets tre element och satte mig och väntade. Det gick en timme och det blev inte varmare. Det tog två timmar och temperaturen steg från 9 grader till 10 där inne. Jag ringde till husets ägare och bad om råd. Han sa åt mig att sätta på kökskaminen. Den kunde vara trög att få igång så här mitt i vintern, varnade han. Jag höll på i en timme med detta. Nej, två timmar! Men det bara rökte in.

 

Skärmavbild 2012-01-09 kl. 23.11.28.png

Så här såg det ut efter en stund. Det var rök överallt.

 

Skärmavbild 2012-01-09 kl. 23.11.36.png

Det är så svårt att fånga rök på bild, men för att ni ska förstå. Det gick knappt att vara där inne. Jag fick gå ut och hämta luft, så återvände jag in igen för att försöka igen med kaminen. Och så ut för att hämta luft. Jag fick vädra ut hela huset. Temperaturen sjönk från 10 grader till 8. Jag väntade en timme, kämpade med elden och temperaturen sjönk och till slut var jag tvungen att sätta mig i bilen för att värma mig. Jag ringde återigen till ägaren och han sa att det nog var kört. Temperaturen skulle inte stiga mer. Jag var blå om läpparna! Jag bestämde mig för att ge upp och ta in på hotell. Jag körde mot Simrishamn och sedan mot Ystad. På väg till Ystad kom jag att tänka på att jag besäkte Lund för några år sedan när jag höll ett tal till kvinnan på en studentbal. De lät mig bo på Grand Hotel i Lund och sedan den dagen har jag alltid talat gott om det hotellet. Det är SPECIELLT! Så jag kollade på GPS:en och såg att det var 6 mil dit, fick lite ångest för att köra i regnet mitt i natten, men så tänkte jag ”äh vafan”, så jag körde.

 

Skärmavbild 2012-01-09 kl. 23.11.18.png

Nu har jag tagit in på Grand Hotel i Lund. Eftersom jag kom så sent så fick jag ett dubbelrum för priset av ett enkelrum, och det var fint, för det kan hända att jag får ångest i enkelrum. Det är klart att det inte är som det vackra huset vid havet, men herregud vad jag älskar det här hotellet! Det där rummet var ljuvligt.

 

Skärmavbild 2012-01-09 kl. 23.11.09.png

När jag beställde en snabb charkistallrik och fick in detta underbara så förstod jag att detta, enligt min mening, är Sveriges bästa hotell. Allting är utsökt här. Nu är jag helt slut, men måste ändå skriva i alla fall en stund. Hej.

 

 

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB