Startsida / Inlägg

Ickekreativiteten är magnifik!

av Alex Schulman

Jag är på ett café på Nybrogatan och ska försöka skriva ett manus, men det lyfter inte riktigt. Jag tror att det har att göra med att min integritet blivit kränkt. Jag satte mig för en stund sedan i en fåtölj vid ett bord där det fanns ytterligare tre tomma platser. Så kom tre killar in i caféet och huxflux så hade de satt sig vid mina tre platser. Jag blev oerhört illa berörd av att de satt så NÄRA. Jag blev så påverkad av detta – och är det fortfarande, för de sitter ju kvar – att jag blev störd av det faktum av att jag blev störd. Nu sitter jag här och känner förakt både för mig och för dem.

Tidigare idag.

Jag skulle köpa snus på ICA. Jag stod i kön, som var lång, jag tänkte på annat, tänkte på just ingenting.Till slut var det bara en kvinna kvar framför mig. Jag fick stirr i blicken, ni vet: man tittar utan att titta, man stirrar på en punkt utan att fästa blicken på den över huvud taget. Det jag inte tänkte på var att jag fått detta stirr på sådant sätt att det såg ut som att jag koncentrerat tittade på kortläsaren. Det såg helt enkelt inte snyggt ut. När kvinnan skulle betala tittade hon oroat på mig, såg hur jag alldeles förstelnad stirrade mot det där knapperiet där hon skulle trycka in sin kod till bankkortet. I vanliga fall tittar jag bort, vill inte utsätta människor i kön för det där, vill inte att de ska bli oroliga, så jag tittar åt helt annat håll när det börjar tryckas. Men nu hade jag stirr, så jag fortsatte stirra. Alldeles för sent upptäckte jag detta.

Jag såg hur hon försvann ut sen, vände sig om vid utgången och kastade en sista oroad blick på mig för att försäkra sig om att jag inte följde efter henne med kniv.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB