Startsida / Inlägg

It’s all in your head – del 3!

av Annika Sjöö
20140222-131340.jpg

Kära läsare!

Här kommer 3:e delen av fantastiska samtalscoachen och min underbara vän Åsa Nyvall! Läs och lär under Paleo training challenge! (Och annars också:-)

Halvvägs. Hur går det för dig?
Kanske har du fortfarande din motivation på topp eftersom du känner goda effekter av din kostomläggning och din regelbundna träning. Förmodligen har du då även jobbat med din mentala inställning och varit förberedd för de svackor vi alla kommer in i när vi genomför en förändring.

Kanske börjar din motivation tryta. Du börjar tveka på om du skall fortsätta och börjar snegla åt den mat du skall undvika. Har du tänkt att ett litet undantag inte kan göra så stor skillnad? Kanske har du inte fått det resultat du önskat och tycker därför att du kan gå tillbaka till ditt vanliga leverne?

Handen på hjärtat; förberedde du dig ordentligt mentalt inför utmaningen? Gav du dig själv rätt förutsättningar för att lyckas?
Är ditt svar NEJ; du hoppade över den mentala förberedelsen och kastade dig rakt in i utmaningen med mycket entusiasm och stora förväntningar. Då har din vilja och entusiasm tagit dig så här långt, men för att få tillbaka motivationen och klara resan hela vägen in i mål är min rekommendation att gå tillbaka till de förberedande inläggen HÄR och HÄR, läsa dem ordentligt och unna dig tid att göra uppgifterna som jag tipsar om där.

Är ditt svar JA; du har förberett dig mentalt, men börjar ändå tappa lusten för att ta dig själv i mål. Då är min rekommendation att du tar upp den bok där du skrev ner ditt mål och dina hinder/ursäkter. Ge dig själv en skön egen stund där du i lugn och ro läser igenom det du skrev för två veckor sedan. Se om det är något du behöver revidera. Var ditt mål realistiskt eller behöver du justera det så att det känns nåbart?

Och hur är det med dina hinder/ursäkter? Har du identifierat nya under dessa två veckor? Skriv då ner dem och skriv ner din plan över hur du skall hantera dem när de dyker upp.

Var du än befinner dig, så vill jag gratulera dig! Du gjorde ett aktivt val till förändring. Är det enklare än du trodde att det skulle vara; härligt! Är det svårare än du trodde att det skulle vara, ge inte upp, du är jätteduktig som fortsätter ändå. Jobba mer med din inställning och gå med i ”jag gör det ändå-klubben”.

Du kommer märka att varje gång du gör något som du vet att du mår bra av, men som känns motigt, att du efteråt kommer att känna glädje och stolthet över att du följt din plan. Kom ihåg att du satte ditt mål för din egen skull, för ditt eget välbefinnande. Unna dig själv glädjen att följa din plan! Minns att du är den viktigaste personen i ditt liv! Och glöm inte att fira dina framgångar; stora som små.

Att ha människor runt omkring sig som peppar en när det känns lite tungt och som hurrar när det går bra är oerhört viktigt! Kanske har du lyckan att ha detta i ditt liv, men tänkt då att det finns dem som får kämpa på egen hand utan detta viktiga stöd. Jag skulle därför vilja be er alla om hjälp. Hjälp att peppa och hurra!

Dela med dig av din upplevelse så här långt. Skriv en kommentar här nedan och berätta exempelvis vad du har haft för hinder och hur du har tagit dig över det. Eller berätta om något du tycker är svårt som du önskar få tips om hur man kan hantera. Eller berätta om något du åstadkommit, något du är stolt över. Något nytt du lärt dig. En ny insikt. Låt oss hjälpas åt att se till att så många som möjligt som vill lyckas, får möjlighet att göra det. Tillsammans är vi starka!

Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att skicka ett mail till mig på info@regnsken.se eller så får du gärna gå in och kika på min blogg eller besöka min hemsida
Ser fram emot att höra av dig!
Åsa

20140222-131153.jpg
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB