On the minute

av Annika Sjöö

Hej!

Ett vanligt upplägg inom CrossFit är On the minute. Det innebär att man gör ett visst antal övningar i ett visst antal repetitioner (varierande) varje minut i tex 10 min.
Om du är klar med övningarna innan 1 minut har gått så får du vila resten av minuten. När nästa minut startar så kör du igen! I detta upplägg blir det alltså 10 ggr.

Igår körde vi on the minute i 10 min med 2 Clean och 2 Boxjumps:

20140419-085558.jpg

20140419-085615.jpgClean.

20140419-085654.jpg

20140419-085710.jpgBoxjumps.
Var ganska nöjd då jag hoppade på högsta läget på boxen, 75 cm:-)

20140419-085842.jpgKram Annika

Kategorier Träningspass

Påskmat à la Paleo!

av Annika Sjöö

Kära läsare!

Påskmat med paleo? Inga problem! Nedan följer några av mina härliga påskmatsrecept!

Ägghalvor med löjrom

påskmat the-plan
 Bild: vinochgastronomi.se

Du behöver:
1 ägg per person
1 liten burk löjrom
1 rödlök

Koka ägg och låt de svalna. Dela i halvor och klicka på löjrom och finhackad rödlök. Dekorera eventuellt med dill

Gravad lax med dill

gravad lax the-plan
Bild: alltommat.se

Du behöver:
Valfri mängd gravad lax
Skär den gravade laxen i tunna skivor och dekorera med dill!

Hemmagjorda köttbullar

köttbullar

Du behöver:
500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
havssalt
svartpeppar

Blanda nötfärs med ägg, havssalt och peppar. Hacka löken i små små bitar och blanda ner i färsen. Rulla till små köttbullar och stek i smakfri kokosolja.

Ugnsbakad omelett

kvällsomelett houseoflola

Du behöver:
6 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
1 pkt bacon
1 dl cocktailtomater
1 dl Machésallad
1/2 lök
Havssalt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken. Klipp och stek baconet något med löken. Vispa ägg och mandelmjölk och blanda i bacon och lök. Skiva tomater och sallad och blanda ner. Salta och peppra. Klä en rund form med bakplåtspapper och häll i blandningen. Ställ in i ugnen ca 20 min. Mums!

Janssons frestelse med sötpotatis

jansson

Du behöver:

5 sötpotatisar
1 gul lök
1 burk ansjovis (valfritt-jag hade det inte)
1 burk kokosmjölk
Havssalt
Vitlökspulver
Peppar
2 dl Mandelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och hacka löken.
Varva sötpotatis, lök och ev ansjovis i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Häll över potatisen. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över. Grädda i ugnen ca 25-30 min.
Gott!

GLAD PÅSK!!!

Annika

Kategorier Recept
Taggar Paleo, Påskmat

Köttfärsfylld paprika

av Annika Sjöö
20140416-193456.jpg

Hej!

Ikväll tillagade jag denna favoriträtt! Så gott och så enkelt!

Köttfärsfylld paprika:
4 medelstora paprikor
500 g köttfärs
1 pkt krossade tomater
1 gul lök
4 vitlökar
Havssalt
Peppar
Purjolök

Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Lägg i färsen och bryn tillsammans. Häll i krossade tomater, havssalt och peppar och rör om ordentligt.
Skär av toppen på varje paprika och gröp ur innehållet. Fyll paprikorna med köttfärsen.
Ställ in i ugnen i ca 30 min. Toppa med skivad purjolök.

Kram Annika

Den känslan…

av Annika Sjöö
20140416-123539.jpg

Kära vänner!

Den känslan som kommer att infinna sig om jag klarar att ta mig igenom Göteborgsvarvet den 17 maj kommer att vara obeskrivlig!

Det handlar inte om att jag inte har tillräckligt bra kondition. Jag vet att jag orkar! Nej, det handlar om att mina ben och knän ska ”palla” med belastningen som det innebär att springa 2,1 mil…

I höstas kunde jag inte springa 5 km utan att få ont i mitt knä, men efter hjälp från min fantastiska osteopat Tommy så sprang jag idag för första gången 16 km!!! Känner mig överlycklig, men mycket stum i benen.

Om ca 1 månad är det dags. Det pirrar i min mage…ska det gå?

Kram Annika

Paleokakor!

av Annika Sjöö
20140415-202326.jpg

Godkväll!

Dessa små godingar bakade jag på bara 20 min idag! Paleokakor med banan och chokladsmak.

Du behöver:
1 banan
10 dadlar
3 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
2 msk raw kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser i en matberedare och bred ut på bakplåtspapper. Pressa ut kakan genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå och trycka ut.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna och skär sedan till småkakor. Bra fika till kaffet!

Kram Annika

Kategorier Dessert, Recept
Taggar paleokakor

Bokför din träning!

av Annika Sjöö
20140415-091525.jpg

Vänner!

Jag har börjat att skriva träningsdagbok! Ett bra sätt att se sin träningsutveckling, om du har blivit starkare, orkar mer eller kanske behöver ändra något?

Precis som du bokför i ditt företag tycker jag att du ska bokföra din träning. Minst lika viktigt!!!

20140415-091634.jpgkram Annika

Kategorier Träning

Träna Obstacle Training i Göteborg på söndag den 20/4!

av Annika Sjöö
20140414-144005.jpg

Hej hej!

På söndag den 20 april har ni som bor i Göteborg (eller vill ta er hit) chansen att testa på Obstacle Training på Heden! Jag kommer vara där och försöka mig på det:-)

Vad är Obstacle Training?
Träningsformen där du lär kroppen ta sig förbi hinder genom olika metoder t.ex. krypa, springa, klättra, hoppa, över, under och igenom.
Hinderbana är krävande, utmanande och roligt!!! Det påminner en människa om hur det var när man var barn och lekte i lekparken. Energin är ”limitless”!

20140414-144118.jpgPå plats under Öppet hus kommer du att få tips och trix på utrustning, metoder och strategier för hur du kan ”springa ett Obstacle Race bäst!”

När? Söndag 20 april.
Varje hel timme mellan kl 11:00-16:00 startar en ny grupp med genomgång:
1. 11-12
2. 12-13
3. 13-14
4. 14-15
5. 15-16

Var? Heden Plan 6 Göteborg

20140414-144031.jpgInstruktör är Konstantin Avramidis från Stockholm med en bakgrund som amfibiesoldat och elitidrottare. Han bor/tränar/pluggar numera på Bosön och sysslar med militär femkamp. Han är även hinderbaneexpert och har som mål att lära svenska folket springa hinderbana!
Konstantin är också Utmanare i Gladiatorerna den 3 maj!

ANMÄLAN sker till: joanna@obstacletraining.se ( ange vilken grupp du anmäler dig till!)

Anmälningsavgift: 150 kr innan söndag 20/4 till företagskontonr : 83279-924 849 046-9

Hoppas verkligen att vi ses på söndag!

Kram Annika

20140414-144556.jpg

Vad hände där egentligen?!

av Annika Sjöö
20140413-201958.jpg

Hej fantastiska läsare!

Då: Glamorös dansös med lösögonfransar och glittrig klänning
Nu: CrossFit-frälst tjej med uppfläkta händer!
Hur gick det till egentligen???

Idag tränade vi Toes to bar…alltså när du hänger i stången och pendlar så att du nuddar stången med fötterna. Så här såg mina händer ut efter det! Det gör ont. Samtidigt känns det lite stort:-) Jag vågade liksom trotsa smärtan och bara köra på! Löjligt men sant.

Jag älskar träning. Jag älskar CrossFit. Jag älskar att ta ut mig så mycket att jag ligger på golvet och hämtar andan. Detta tillhör mitt liv och jag älskar det!!!

Kram Annika

Kategorier Mitt liv, Träning

Janssons frestelse med sötpotatis!

av Annika Sjöö
20140413-090525.jpg

Hej!

Nästa helg är det påsk. Det är ingen högtid vi firar så mycket mer än påskägg och eventuell påskmiddag. Men häromdagen blev jag lite sugen på att testa att göra en Janssons frestelse enligt paleo! Alltså med sötpotatis istället för potatis och kokosmjölk istället för grädde. Den blev otroligt god om jag får säga det själv:-)

Du behöver:
5 sötpotatisar
1 gul lök
1 burk ansjovis (valfritt-jag hade det inte)
1 burk kokosmjölk
Havssalt
Vitlökspulver
Peppar
2 dl Mandelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och hacka löken.
Varva sötpotatis, lök och ev ansjovis i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Häll över potatisen. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över. Grädda i ugnen ca 25-30 min.
Gott!

Kram Annika

Kategorier Lite allmänt
Sida 7 av 181
  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Mikael Hedmark och Emelie Pedermo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB