Svensk talang till Ryssland

Rykten har florerat kring Carlos Strandberg och CSKA Moskva. Det är dock inte Häcken-anfallaren som väljer att flytta från Allsvenskan till Ryssland och CSKA Moskva. Istället är det jämngamle Alibek Aliev som lämnar Elfsborg för Ryssland.

Till klubbens hemsida berättar Aliev att han flyttade till Sverige som femåring och har såväl ryskt som svenskt medborgarskap.

– Jag är mycket glad över att ha kommit till en sån stor klubb. Jag har bott i Ryssland och kan lite ryska, säger Aliev till CSKA:s hemsida.

Alibek Aliev erbjöds i vintras ett A-lagskontrakt med IF Elfsborg men valde att tacka nej för att flytta till Ryssland. Då han hade ett halvår kvar på kontraktet så uppger Borås Tidning att IF Elfsborg får 2,8 miljoner kronor för 18-åringen.

Anfallaren kommer att ansluta till CSKA Moskvas träningsläger i San Pedro del Pinatar den 26 januari.

 

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier