Nya Coutinhouppgifter – United och Spurs i leken?

Ju närmare deadline vi kommer desto snabbare svänger det. Lite som det allt taktsnabbare uppbyggandet inför ett ”drop” i en houselåt.

Likaså i fallet Philippe Coutinho, uppenbarligen.

L’Equipes uppgifter om att lånet till Arsenal var på gång hann knappt hitta ut på deras sajt innan flertalet medier gått ut med egna uppgifter som dementerar detta. The Guardian har gjort det. AS har gjort det. Och ESPN. De sistnämnda slänger dock in en liten tvist värt ett eget, nytt inlägg här i Sillybloggen.

Efter att ha redogjort att en mittback fortsatt är högst upp på shoppinglistan för Arsenal inför slutspurten av fönstret så namnger den amerikanska källan två andra Premier League-klubbar som enligt dem ska ha erbjudits Coutinho av Barcelona.

Manchester United och Tottenham Hotspur.

United nämns även av AS, samtidigt som Spurs är en helt ny aktör som dyker upp i Coutinhorykteskarusellen. ESPN skriver att Coutinhos tidigare arbetsrelation med Spurstränaren Mauricio Pochettino (de hängde i Espanyol tillsammans en gång i tiden) ska tala för en eventuell deal. Samtidigt så är det flera saker som först måste klaffa, eller inte klaffa, för att det ska bli aktuellt med en Coutinho på White Hart Lane. För det första måste Christian Eriksen säljas. Och för det andra så måste Spurs försök att värva Giovanni Lo Celso samt Bruno Fernandes bli misslyckade sådana.

Så fram med popcornen. ”The beat drop” närmar sig.

Uppdatering: Nu påstår Sky Sports, enligt egna källor, att Pochettino själv ska ha kontaktat Coutinho för att övertala honom att komma till Spurs.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier