Xavi och Barcelona – så är läget just nu

Det har hunnit hända lite sedan vi skrev detta i går kväll. För att uttrycka det milt.

Först gick Bein Sport under natten ut med uppgifterna om att Xavi hade kommit överens med Barcelona om att ta över tränarrollen i klubben från Ernesto Valverde (som inte ens har sparkats än, är det värt att tillägga).

Men har han verkligen tackat ja? Eller rättare sagt, vad kan han tänka sig tacka ja till?

Under söndagen skriver båda de stora Barcelonatidningarna (Mundo Deportivo och Sport) att Xavi, som för tillfället tränar qatariska Al Sadd, tackat nej till att ansluta redan nu i vinter. Den förre mittfältsikonen ska dock vara väldigt intresserad av att ta jobbet i sommar, inför nästa säsong.

Detta innebär, i sin tur, att Ernesto Valverde sannolikt sitter kvar säsongen ut.

En annan parameter i detta är ju dessutom just Ernesto Valverde.

Enligt Sport så ska den av supporterskaran ifrågasatte Valverde ha varit helt ovetandes om att hans jobb ligger i farozonen, där han ska ha fått reda på allt kring Xavi, förhandlingar och potentiella tränarbyten via media…

Räkna med att de sista ingredienserna i denna tränarsoppa ännu inte adderats till mixen.

allsvenskan Arsenal Barcelona Bayern Munchen Bundesliga Chelsea Everton Inter Juventus La liga Ligue 1 Liverpool Manchester City Manchester United Premier league PSG Real Madrid Roma Serie A Tottenham
Kategorier