Startsida / Inlägg

Hitler & Dybban tiltar ikapp

av Simon ”Dybban” Lindell

Det är inte mycket som funkar som jag vill för tillfället. Förra veckan bubblade jag ett WSOP paket till Main Event värt 14,000 dollar, vilket var tungt. Jag var helt säker på att klara det, men åkte på en cooler med 1010 mot AA när den aggressiva knappen höjde. Vi var rätt grunda och eftersom vi bara var fyra spelare kvar så åkte smeten in. Chock. Helt plötsligt vaknade jag upp från min parasolldrink i Vegas till att bara sitta i soffan och glo dumt rakt in i skärmen. De tre spelare som klarade det glädjetjöt givetvis i chatten vilket kändes som knivar i hjärtat. Smack! Av med den datorn. Det var det första kvalet jag testade i år och troligtvis det sista.

Jag börjar därmed förlika mig med tanken på att det inte blir något Vegas i år. Det känns som en personlig skymf att alla mina bloggkollegor ska få åka dit.

Min bankrulle tillåter inte ett inköp till Main Event, däremot hade jag länge sett fram mot ”fake-SM” på Cosmopol som pågår under veckan i Stockholm. 10, 000 kronor är ungefär vad jag kan betala för att spela en turnering och ändå hålla banken på gott humör. Jag är riktigt glad åt att det börjat komma fram turrar med lite lägre inköp så vi ”vanliga” grinders har råd att köpa in oss utan att behöva ha gråten i halsgropen när vi kryper till kojs på kvällen.

Mina planer gick dock i kras när jag förra veckan fick reda på att lillbrorsan tar studenten på lördag. Det suger. Inte att han tar studenten, det är så klart en bedrift så god som någon, utan att det krockar med SM. Att jag ens tänkt tanken att skippa lillens student för poker visar väl bara att jag är efterblivet tagen av spelet. Det var egentligen ett enkelt beslut. Han tar bara studenten en gång i livet. SM har vi ju flera stycken per år nu för tiden. Men det smärtar ändå min egoistiska pokersjäl att missa en bra turnering.

Ja, nu låter jag som en gnällig, bortskämd pokerdynga. Men var lugna, jag vet att det finns värre saker att gå i taket för. Om man inte heter Adolf Hitler förstås. Jag tror inte det finns någon människa som kan gestalta tilt på ett bättre sätt. Eller vad tycker ni?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB