Startsida / Inlägg

Cashgamebordets farligaste motståndare…

av Lina Olofsson

Med en gigantisk mage där det bakas bebis för fullt finns det inte många aktiviteter som jag orkar med just nu. Men poker funkar fint. Har blivit lite av den varan under senaste veckorna.

Spenderat mesta delen av tiden på vårt statliga kasino i huvudstaden och lirat lite turrar och cashgame. Måste ge en eloge till pokerrummet på CC här i Stockholm för det har blivit så extremt mycket bättre senare år. Dealerna är riktigt duktiga, personalen är trevlig och förutom ett par turneringar som känts som värsta lottot så har jag gillat dom också. Det känns inte längre när man går dit som att allt de är ute efter är att tjäna pengar på dig som gäst utan att de faktiskt anstränger sig mycket för att man ska trivas och att spelarna ska få valuta för sina pengar.

Har haft några mycket intressanta motståndare under mina sessioner där. Det är lustigt att oavsett var i världen jag har spelat så finns det alltid den där killen som spexar, h*n som tycker han är liiiiite bättre än alla andra, h*n som vill se alla floppar till vilket pris som helst, h*n som lackar ur på dealern för att h*ns händer inte får stå samtidigt som h*n spelar dom så urbota korkat att ingen är förvånad. Sen har vi de där andra. Det är dom man ska passa sig för har jag lärt mig under mina 11 år som pokerspelare. Det är dom som inte syns eller hörs som är dom farliga. De som vinner de där små potterna lite då och då och plöstligt när de ska växla ut inser man att de spelat skjortan av oss allihop utan att någon ens märkt vad som hänt.

Hur som haver så har jag verkligen hittat glädjen i att lira lite igen. Den var borta ett bra tag. De gånger jag gick och lirade innan så var det mest för att träffa lite vänner eller i brist på andra aktiviteter men nu går jag faktiskt för att jag tycker det är roligt att se en flopp eller två.

Det känns lite konstigt att inte ha någon pokerresa inplanerad under de närmsta månaderna och att jag inte varit iväg på någon sedan i december heller. Detta blir det längsta uppehållet hittills när jag kommer tillbaka under EPT Barcelona. Men så snart bebis kommer så kommer jag nog inte ens hinna blinka innan vi redan är där. Trebarnsmorsa ska jag bli. Ska bli väldigt spännande att se vad det blir för liten grabb denna gången. Jag har ju redan mitt rödhåriga yrväder och min kloka tonåring. Tänk att två barn kan bli så otroligt olika trots likadana uppväxter?!

Trevlig helg på er! Hoppas ni ser till att njuta av vårvädret!

Tjolahopp!

byline_lina_olofsson
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB