Startsida / Inlägg

Thuritz på väg mot tidernas största svenska turneringsbedrift

av Erik ”Valterego” Rosenberg

I natt spelas finalbordet i WSOP-turneringen $50 000 Players Championship. 116 spelare slantade upp 50 000 dollar var för att spela poker i 8-game mixed, där man blandar mängder av olika pokerdiscipliner. Det extremt höga inköpet tillsammans med spelformen gör att startfältet blir ytterst namnkunnigt, och verkligen gör skäl för namnet Players Championship. I princip alla de största stjärnorna ställde upp. Två svenskar deltog, Erik Sagström och Mikael Thuritz. Bägge två är respekterade namn såväl i Sverige som utomlands, och kanske de mest lämpade vårt land kan uppbringa för denna typ av turnering.

Erik fick tyvärr lämna in under tredje dagens spel, men Mikael Thuritz överlevde både dag tre och dag fyra, och är nu en av de åtta återstående spelarna som gör upp om segern i natt svensk tid. Bara att ha tagit sig dit i det motståndet är en enorm bedrift, spelformen erbjuder inte till några klonkskills på samma sätt som en konventionell no limit hold ’em-turnering, och motståndet är svårast möjliga. Man kan argumentera för att enstaka världsnamn, som t ex Ivey saknas, men å andra sidan kan man ju vända på det och fråga sig vem som ska bort. Med undantag för ryssen Schmelev som jag inte känner till är samtliga kvarvarande spelare tillhörande den yppersta internationella eliten. Jag gick igenom deras meritlistor inför finalbordet, och det är nog det tuffaste finalbord jag sett.

thuritz.jpg

Hur stor skulle en svensk seger vara? I mina ögon skulle det vara tidernas största svenska turneringsbedrift. Jag har tidigare hållit Martin De Knijffs seger i WPT-finalensom den största segern hittills, men jag påstår att detta skulle vara större. Visst vann Kniven mer pengar och i ett större fält, men spelformen och motståndet i denna turnering utklassar allt annat jag sett, och en vinst här skulle bara överträffas av att vi skulle få en svensk världsmästare i main event i juli.

Han har naturligtvis en lång väg kvar att gå, och i det här fältet är det omöjligt att sia om utgången, men i natt håller jag tummarna så de blöder på Micke Thuritz.

Det verkar som om mina förhoppningar redan börjat slå in.

erik_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB