Startsida / Inlägg

Är du Spanien eller Grekland?

av Simon ”Dybban” Lindell

Dagens pokerspel blir allt mer aggressivt. Det är trebet dit och fyrbet tom dit. Vågade bluffar för hela stacken är numera vardagsmat. Att spela tight har blivit något av ett skällsord. Det betyder att man är tråkig, fantasilös och, ja, kass helt enkelt.

Man skulle kunna jämföra det med att se Grekland spela fotboll. Eller Sverige för den delen. Det är tight, jäkligt tight. Tråkigt ställningstagande, lägga sig på försvar, bara våga gå på anfall när riktigt, riktigt bra lägen dyker upp. Som ett AA. Eller en två mot en situation.Visst jag ser hellre Spanien spela. De kan göra moves med en J7:a.

Men jag tycker att det börjar gå till överdrift nu. I bland upplever jag nästan en slags avsky mot tighta spelare. ”De foldar sig in i pengar, de bjuder inte på action. Sopor.” Men vadå? Alla spelar efter sina resurser. Vissa är bra på att sitta i timmar och folda för att till sist hitta ett bra läge, andra på att spela varenda hand och läsa situationerna rätt. Sverige hade inte gått till så många slutspel om de spelat som Spanien. Det är fakta.

För att känna sig trygg i sitt pokerspel gäller det att hitta just sin egen spelstil. Inte spela som andra tycker att man ska spela. Inte spela för att bjuda på underhållning. Då kan man lika gärna bli clown. Jag beundrar faktiskt duktiga tighta spelare. Jag beundrar deras kyla, deras tålmodiga väntande. Hur de egentligen vill göra ett move, men följer sin spelplan för att de vet att det är då de lyckas bäst.

Visst, jag ser hellre Spanien spela fotboll än Grekland. Men om jag var fotbollsproffs så skulle jag inte försöka mig på att bli toppforward om jag är bäst på att vara defensiv mittfältare. Då skulle jag snart få sparken och bli utan lön.

Är du Spanien eller Grekland? Vågar du spela det spel du är bäst på? Eller känner du dig också som en clown ibland?

simon_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB