Startsida / Inlägg

Var är mina kulor?

av Ola Brandborn

Spanish Poker Tour har gått hårt åt min manlighet… Jag lyckades ta mig till Valencia trots bristen på pass, och där skulle jag hyra en bil. Storlek eller modell spelar ingen roll förklarar jag för Avis-killen, bara jag får en svart bil. Vi har nämligen fina Paf-loggor i svart magnetiskt material för sådana här tillfällen. Jag beställde ju en svart sa jag… Den här är nästan svart kontrar mannen, och ger mig nycklarna till en mycket mörkblå BMV. Nåja, det får väl duga.

Paf-bilen i Castellon
Spanjorernas definition på svart bil. Sa jag att Spanien är Europas u-land?

Letar upp bilen i det gigantiska garaget. Försöker starta bilen. Vafan, det finns ingen nyckel, bara en knapp att trycka på när man ska starta motorn. Men får inte igång motorn på något sätt. Letar upp en Avis-representant, denna gång en tjej som nog är några år över tjugo, men hon ser inte ut att vara en dag över 13 i kroppen. Hon visar mig att jag måste stoppa in nyckelhållaren i en väld dold lucka innan jag kan trycka på startknappen. Här står jag med min rosa väska och skäms, en 40-årig gubbe ska väl kunna få igång en bil utan att be småflickor om hjälp? Har någon sett mina kulor, jag börjar sakna dom!

Hämtar upp våra finska Paf-kvalare i olika omgångar på Castellons tågstation (de som kommer via Barcelona) och på flygplaten i Valencia under dagen och kvällen. Dekalerna var verkligen ett bra köp, våra spelare ser bilen direkt utan att man behöver leta efter en nål i en höstack.

Sedan började Spanish Poker Tour som sagt. Två steg till höger om mig har jag en spelare jag blir otroligt imponerad av, en tjej i 20-25 årsåldern som spelar fantastiskt bra. Hon är snygg, men inte så där sexigt snygg utan snarare mycket docksöt. Jag har aldrig tidigare sett en tjej spela så bra föut, jag undrar varför hon inte är sponsrad. Hon ser spansk ut, men det visar sig i pausen efter två timmar att hon bara kan prata franska, inte ett ord engelska eller annat språk. Tydligen är hon flickvän/fru/väninna till Antonie Saout, fransmannen som kom trea i poker-VM i Las Vegas förra året. Den tjejen kommer att gå långt!

Jag åker ut efter drygt fyra timmars spel, först med QQ mot hennes KK, sedan med AQ mot hennes AK, och jag kan helt ärligt säga att jag blev utspelad i båda händerna. Jag funderade på att lägga båda händerna preflop, men lyckades övertala mig båda gångerna att stoppa in markerna i mitten med rösten i hjärnan ”hon kan inte ha spelat så bra den här gången också”. Jo, det kunde hon, ännu ett slag mot min manlighet i den här resan. Har någon sett mina kulor, jag saknar dom?

Idag blir det beachen, sedan en liten billig turre framåt kvällen. 

ola_8bit.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB