Startsida / Inlägg

Jungleman12’s inblandning i Girah-skandalen växer

av Sofia welllbet Lövgren

Joseé ”Girah” Macedo, eller ”The Portuguese Poker Prodigy” visade sig ju vara en falskspelare av allra värsta sorten. Att också Haseeb “Internetpokers” Qureshi och Dan “jungleman12” Cates hade en mycket nära anknytning till Macedo gjorde hela historien extra delikat.

Inledningvis verkade superstjärnan Cates, den överlägset största vinnaren på onlinepoker under 2010 med $5.503.296, inte ha någon inblandning av betydelse men nu erkänner han plötsligt att han spelade på Macedos Account och att Qureshi ljugit och tagit på sig detta för att skydda Cates.

image001.jpg

Vi har alltså inte sett slutet på denna affären utan mycket tyder på att den kan växa till en av de större skandalerna inom internetpokern.

Sammanfattningsvis är detta vad som hänt hittills:

· Onlineraketen José ”Girah” Macedo, nytt Durrr,Isildur–underbarn klättrade redan vid 17 års ålder på nolltid från mikronivåer till näsblodsnivå. Han publicerade ett inlägg i 2+2 som fick enorm uppmärksamhet. http://girahpoker.blogspot.com/2011/03/i-am-jose-girah-macedo-so-called.html

· Macedo rekommenderade andra spelare som han coachade att spela mot en rik aggrofish, ”sauron1989” medan han studerade dem online live. Macedo informerade sedan live sin medhjälpare ”sauron1989” om vilka händer han fick varpå han naturligtvis plockade dem på avsevärda belopp.

image002.jpg

· Macedo blev avslöjad och gjorde en jättepudel UTG http://forumserver.twoplustwo.com/showpost.php?p=28021142&postcount=2

· Senare visade det sig att Macedo hela tiden varit coachad och även stakad av Haseeb “Internetpokers” Querashi och Dan “jungleman12” Cates. Ett exempel på hur nära de stod varandra var att Querashi och Cates nyligen bestämde sig för att flytta ihop i gemensam bostad i Portugal. Querashi har också meddelat att det var han som spökskrev Macedos numera klassiska inlägg.

· Qureshi har också erkänt inblandningen i chipdumpning till Macedo och mulitiaccounting. Qureshi har i sin senaste blogg meddelat att han plötsligt slutar med poker. http://www.cardrunners.com/blog/internetpokers

· Cates blev intervjuad av subject:poker.com och förnekade först bestämt att han spelat på Macedos account men senare samma dag kontaktade hans PR-agent för att boka en ny intervju. I denna uppföljningsintervju erkände Cates att han ljugit och att han faktiskt spelat på Macedos account, ”samchauhan”. Det var från detta konto det chipdumpades $100.000:- vilket gav Macedo segern I ”Lock poker Challenge” för ett par månader sedan. http://www.poker.org/news/cates-i-played-from-macedos-account-13752/

Allt tyder på att det kommer att trilla ut fler skelett ur garderoberna i denna sorgliga historia. Läser man olika forum om detta märks tydligt att den förstärker bilden av hur oseriösa pokerspelare är och i vilket ruttet träsk de gyttjebrottas. Efter Black Friday och Full Tilt’s problem är inte detta riktigt vad pokerbranschen behöver.

Frågan är vad vi pokerspelare kan lära oss av detta?

Hur mycket fusk förekommer egentligen idag och på vilka sajter?

Hur skydda sin dator från trojaner e t c?

Vad tänka på själv för att inte bli lurad?

bylinjevinett_sofia2.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB