Startsida / Inlägg

Riskkalkyler och LGA

av Simon ”Dybban” Lindell

I svallvågorna av 50/50 Pokers fall är det värt att funderar vidare. Hur bör man tänka som pokerspelare?

Höga insättningsbonusar och rakebackdealar är kanske inte det man ska leta efter? Och om man ändå gör det så bör man nog tänka lite logiskt innan. Fundera ut någon slags riskkalkyl.

Får man en rakebackdeal som är 30-40 procent bättre än normalt är det nog lämpligt att veta om att det också kan innebära en risk. Sådana dealer är ofta inte ok, och aktören som erbjudit den är säkerligen liten och mindre pålitlig. 

Det går att jämföra med bankränta. Om du får erbjudande om dubbel ränta på en liten familjeägd bank i Minsk. Sätter du in stålar där då? Om du gör det så är du säkerligen medveten om att du tar en risk i utbyte mot bättre avkastning. 

Och det samma gäller dessa pokersajter. De som haft en rakebackdeal på upp mot 60-70 procent på 50/50 har tagit en risk. Förhoppningsvis en medveten risk. 

De som har grindat med en sådan deal har under en tid tjänat mer pengar i utbyte mot risken. Och nu sket det sig. En del kanske har tjänat på dealen ändå, trots en rulle som gick förlorad?

Så det är bara att välja sida. Värdera risken kontra vinsten. Det är den bistra värld vi lever i som pokerspelare då vi har valt att husera i en bransch som är långt i från pålitlig i alla lägen.

En annan intressant diskussion är LGA. ”Lotteries and Gaming Authority” som ger ut spellicenser på Malta. På deras hemsida kan man läsa att deras mål och vision är:

”To regulate competently the various sectors of the lotteries and gaming industry that fall under the Authority by ensuring gaming is fair and transparent to the players, preventing crime, corruption and money laundering and by protecting minor and vulnerable players.”

De spelbolag som får en licens av LGA får en fin utmärkelse som de stoltserar med på sina hemsidor. Frågan är vad dessa licenser är värda när oseriösa aktörer (50/50 är bara en i mängden) lyckas få dem?

Det skulle vara intressant om Jens eller Dan, som båda representerar sajter med en licens från LGA, vill förklara vad denna licens egentligen betyder? Om den står för någonslags kvalitetskontroll och vad man måste prestera för att få en?

Det skulle även vara av värde att höra deras tips på hur man som spelare ska hitta spelsajter att känna sig trygg med. Vilka faktorer ska man titta på? Finns det några varningssingnaler, några rödljus man bör stanna upp vid innan man öppnar ett nytt spelkonto och stoppar in pengar?

Kan man lita på att LGA har någon koll överhuvdudtaget? Vad används för kontrollorgan?

Hur som helst är det tämligen uppenbart att dessa kontrollorgan, om de nu finns, misslyckas upprätthålla LGA:s mål och visioner. Som att motverka brott och korruption och skydda spelarna. Det är bevisat om och om igen…

byline.png
  • Tjänstgörande sportredaktör: Fredrik Pettersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB