Startsida / Inlägg

Pokerspelaren, WSOP och drömkvinnan

av Dan Glimne

Nu när WSOP närmar sig tänkte jag underhålla med en liten sannhistoria därifrån. Nej, jag var dessvärre inte ögonvittne till den; däremot har jag fått den berättad för mig av den dealer som satt vid bordet just då.

Det är under starten av Main Event i WSOP för några år sedan. Bland deltagarna som lottats in till just den här dealerns bord är en ung man som inte försummar att tala om för de övriga där, så snart han slagit sig ned, att ”Jag gick just förbi Shannon Elizabeth på vägen in!!”

AA SHANNON ELIZABETH II

Det är i princip vad han talar om den närmaste halvtimmen, och inget annat. Vid det laget har de övriga vid bordet fått klart för sig, flera gånger om, att just skådespelerskan Shannon Elizabeth är den här unge mannens drömkvinna. ”Varför får vanliga killar som jag aldrig chansen att träffa en fantastisk tjej som hon??” frågar han retoriskt och beklagande.

Men man ska som bekant vara försiktig med vad man önskar sig; det kan gå i uppfyllelse.

Ytterligare två timmar rinner iväg, och så blir deltagaren närmast till höger om den unge mannen utslagen. Det går en liten stund innan en ny spelare flyttas in på den tomma stolen; och du har säkert redan gissat vem det är.

Just det, Shannon Elizabeth – som för övrigt inte är någon helt oäven pokerlirare utan faktiskt har fem cashar i WSOP samt en tredjeplats i NBC Heads-Up Championship. Och där sitter hon, armbåge mot armbåge med den unge mannen som dessutom bestås med ett 200-wattsleende och några vänliga ord.

AA OVERLOAD

Det är mera än vad han klarar av, sin drömkvinna i levande livet. Han får total härdsmälta; babblar osammanhängande, gör idiotiska moves utan att lyckas lägga hjärnan i växel, bustar några minuter senare och får lämna bordet – samt Shannons sällskap, medan hans en-gång-i-livet-chans har kommit och gått.

Är inte poker ett fantastiskt spel, där det osannolika inträffar häpnadsväckande ofta? Jag ser redan fram emot årets WSOP…

byline
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB