Startsida / Inlägg

Den SVENSK(a) avundsjukan slår till igen

av Lina Olofsson

Jag träffade Diana Svensk för lite drygt ett år sedan på Pokerface. Ett nätverk för framgångsrika kvinnor. Antingen är de entreprenörer eller så är de VD för ett större bolag. Jag skrev om det HÄR förra året.

gejifon_scarf_grey2_1024x1024

Som de flesta av er redan vet så klickade hon och jag direkt och numera driver vi hennes bolag SVENSK tillsammans. Vi är så extremt lika men också så extremt olika. Hon är kreativ medan jag är ordning och reda. Hon är visionären medan jag är en doer. Jag tror aldrig att jag arbetat ihop med någon, eller haft någon kompis heller för den delen, som är lättare att ha och göra med samtidigt som hon far fram som det yrväder hon är.

48160_464326753621757_1692768378_n_grande

Diana är utan tvekan en av de ballaste människor jag träffat och när Erik Sylvén gav henne förstaplatsen på Inne/ute-listan var det så ruskigt välförtjänt för om någon av er förstod hur hårt hon gått in för poker så hade det inte fällts kommentarer som ”den där modebruttan kan inte lira” osv. Jag bara kokar när över den svenska äckliga avundsjukan. Den som påstår att hon inte kan spela har inte mött Diana sedan i somras. Den utveckling hon gjort på ett år är häpnadsväckande och eftersom jag vet hur driven hon är som människa så vet jag att hon inte gör något utan att vara all-in. När hon var 18 var planen klar. Hon skulle bli entreprenör och egen företagare. Det hade varit hennes plan i flera år. Något annat fanns inte och om ni förstår hur hårt hon jobbat för att driva SVENSK från noll och ingenting till hur hon vandrade upp på Åhlens med några handstickade varuprover i en väska och sålde in sig där till att ha uppåt 140-150 återförsäljare till att nu finnas i 15 länder och även ha en webbshop på nätet. Gör om det själva så får ni se hur mycket blod svett och tårar det kräver.

183945_194748987246203_902797_n_grande

Hade ni varit på någon av hennes föreläsningar, läst på lite om hur hennes företag startades. Hur det kommer sig att hon valt inriktningen ekologiskt och även använder sig av ett rättvisekooperativ i Sydafrika istället för att välja det mycket billigare alternativet Kina och hur hennes tänk om hur kläder ska hålla för att minska konsumtionen och hur de lätt ska kunna återvinnas till nya kläder. Ja, något som de stora modekedjorna nu dragit igång med och som blivit någon form av hype. Detta började hon med för sex år sedan! Innan det blev en grej. För att det var RÄTT.

slide5_grande

Diana är född att lyckas. Inte med någon silversked i munnen utan för att hon är driven och målmedveten. För att hon är sjukt smart och för att hon inte ger sig förrän hon lyckas.

Jag tror inte det finns en pokerbok som är värd att läsa som hon inte läst. En träningsvideo som inte är värd att ses som hon inte sett. Jag har aldrig sett någon vara så flitig med att analysera sitt eget spel med hjälp av Pokertracker och diskutera händer kan hon göra tio timmar i sträck. Hon har bland andra Jeff Sarwer som mentor och medan andra drar till Vegas för att festa satt hon i tre månader och grindade poker dygnet runt i princip och dessutom gjorde hon det bra. Dessutom har hon något som väldigt många saknar och det är money management. Hon älskar poker men skulle aldrig spela för pengar som hon inte har vilket också gör henne till en bra förebild.

Jag är alldeles övertygad om att hon är heltidsproffs inom ett år och spelar alla stora turneringar precis som Jacobson, Tureniec, Jelassi och de andra. När jag ser henne spela och hennes sätt att utvecklas så minns jag när Ramzi dök upp på Klubben 2005-2006. Hur grön han var ena månaden och andra vann hann varenda turnering i typ ett halvår och sen började spela EPT i ett nafs. Hon är inte där än men tro mig det är bara en tidsfråga. Det ska bli mig ett sant nöje att följa henne. Om hon bara kunde sluta diskutera händer varenda gång vi sitter och planerar affärsstrategi på SVENSK 😉

PS. Som ni säkert vet så vann hon 6-max i WPT Johannesburg förra veckan.

byline_lina_olofsson
 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB