Startsida / Inlägg

Smaklöst är bara förnamnet!

av Lina Olofsson

Jag minns när jag började jobba på 24hPoker 2006. Jag satt på ett av mina första möten med marknadschefen och spånade på idéer kring en pr-kampanj. Det första jag kläckte ur mig var ”bara vi inte tar in Slitzmodeller så…”.

Det är inget fel med slitzmodeller, glamourmodeller eller några andra tjejer som viker ut sig i tidningar för ändamålet för uppenbarligen så vill killar lägga pengar på detta men jag har aldrig tyckt att detta har något med poker att göra. Helt ärligt så smutsar det ner pokern och om vi vill att den ska bli mer accepterad i gemene mans ögon så är det just sånt här som måste bort. Ska poker accepteras som något som kan jämställas med bridge och schack så fattar väl vem som helst att detta inte funkar.

Liv_Boeree-4
Team PokerStars Pro Liv Boeree. Snygg som få men jag tror snarare det är hennes hjärna och skills som pokerspelare som ger henne en edge vid pokerbordet och hennes mediala skills som gett henne hennes prokontrakt! Hon har en examen i Astrofysik och har vunnit bland annat EPT Sanremo. 

I mina ögon har poker alltid varit ett skicklighetsspel där de allra vassaste spelarna gör upp kring den gröna duken. Det har med hjärnan att göra inte vem som är snyggast vid bordet. Vissa tjejer har lyckats kombinera de två vilket självklart kan vara till en fördel men jag tror snarare att en som har ett munläder som är svårt att rå på är bra mycket jobbigare at möta.

Jag är så glad över att alla oseriösa pokersajter är ute ur leken sedan många år tillbaka. Med dom försvann just detta koncept men tack vare Svenska Spels motsvarighet i Danmark – Danske Spil – så kan vi nu damma av ett förlegat koncept för att locka in nya unga förmågor att börja spela. Är vi tillbaka till 2005? Tillåt mig att kräkas lite i munnen. Hur kan ett seriöst pokerbolag nedlåta sig till att göra något liknande? Jag får dra slutsatsen att de tagit in en ny marknadschef som har lite dålig koll. Någon som fortfarande ser på poker på ett sätt som vi andra seriösa har arbetat i åratal på att försöka städa bort.

Babe-Poker-promotion-550x319

Mvh städtanten…

byline_lina_olofsson
 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB