Startsida / Inlägg

Jetlag? Gammal? Sund?

av Jimmy Jönsson

När solen börjar titta in i sovrummet har jag sedan hemkomsten från NZ öppnat ögonlocken. Det tillskillnad från ett par månader tillbaka då jag istället slöt ögonlocken ungefär samtidigt. Är det bara jetlagen som talar? Den har i alla fall hjälpt mig på det rätta spåret. Om vi nu ska ylipåstå att sova klockan 00.00 till 08.00 är det rätta spåret. Merparten gör ju trots allt detta, tro mig, jag har tittat ut många gånger och undrat varför jag inte ser en 30 tummare hos grannen överfyllt med bord mitt i natten. Likadant när man väl var uppe tidigt på morgonen, vad i helvete gjorde alla där? Klockan är för fan 07 och jag tvingas sitta bredvid en arg tant och snorig unge på ett överfyllt tåg.

Tittar jag i spegeln pekar mycket på att alternativ 2 som det rätta, åldern har kommit och ringt på porttelefonen. Efter det jag såg Ylitalo hade odlat upp ett mastigt skägg som till och med fick Dan Bilzerian att skaka en aning. Bestämde jag mig också för att låta rakapparaten bli liggande, i alla fall ett litet tag till. Så rent visuellt kanske det är åldern.

När är det egentligen man blir så där oförskämt pigg på morgonen? Någonstans går en brytpunkt i livet då iphoeklockan blir meningslös och man dansar upp till det klassiska uttrycket ”morgonstund har guld i munn”. Är det förövrigt inte ett jävligt konstigt uttryck? Vadå guld i munn? Än har jag inte vaknat upp med något guld i munnen. Det kanske syftar på folk som har lagningar i munnen, de vaknar ju upp med guld i munnen varje dag, lyckostar!

Man får ge upp lite värde då det finns betydligt större kvantitet av bra bord senare på kvällen, men att sova på natten har också ett värde. Så jag väljer givetvis att tro och hoppas jag har kommit till någon insikt att det är ohållbart att sova dåligt på dåliga timmar och för få timmar. Jag har helt enkelt blivit sundare med en liten hjälpknuff från jetlag, för det kan ju ändå inte ha något med ålder att göra?

 

Ps, Ken jag är ledsen att jag slowrollade dig för 4 år sen!

byline_jimmy_jonsson
 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB