Startsida / Inlägg

Nordic Masters

av Simon ”Dybban” Lindell

Jag avslutade första dagen av Main Event Nordic Masters i position på Chris Björin. Bara det var värt startavgiften på 16k. Det var något jag ville göra innan jag dör.

Det var ett otroligt varierat och roligt startfält. Och slutsålt. De lyckades klämma in några extra bord vilket gjorde att det slutgiltiga deltagarantalet blev 161 spelare. De bestod av allt från glada amatörer till yttersta världselit. Lukas Berglund, Alexander Roumeliotis, Emil Ohlsson, Robin Ylitalo, Michael Tureniec , Anton Wigg och Niklas Åstedt blandat med ”gamla” rävar som Johan Storåkers, Bosse Sehlstedt och Magnus Petersson.

Han har en fantastiskt hållning Björin. Sitter som ett spjut i sin stol. Jag antar att det är en av hemligheterna för att lyckas sitta alla timmar han sitter? Det ser så orubbligt ut. Som ett berg. Han är ett berg. Jag skulle behöva en linjal i ryggraden för att klara av att sitta så där .

Robin Ylitalo fick frågan av Valterego om han blir starstruck av Björin. Han svarade att det nog är den enda pokerpersonlighet som han blir starstruck av. Emil Ohlsson frågade om det var konstigt om han inte blev starstruck? Det är uppenbart att grabben fått hybris. Det är vi alla överens om…

Så fick han också en mycket välförtjänt utskällning,  i början av dagen när vi satt på samma bord, av Metin Antar efter att Emil vågat slå om på river på en parad bräda med endast j-hög färg och fått rikligt betalt.
– Du är inte rädd??!! Jag kan ha nöt! suckade Metin upprört och började högt diskutera handen med sin bordsgranne som om Emil inte längre satt vid bordet.

Man måste älska Metin Antar.

Ja, det finns många personer att älska i denna turnering. Men det är bara 74 av dem som är vidare till dag 2. Jag är faktiskt en utav dem. Med en stack på 111k. Avg 87k.

Så idag fortsätter jag i position på Björin då borden ej ska lottas om. Jag hoppas att vinna en pott mot honom också. Då kan jag kryssa av ytterligare en punkt på listan av saker jag vill göra innan jag dör…

Chipcount, live-uppdateringar, bilder och intervjuer hittar ni här. Dagens spel startar klockan 14.

byline.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB