Startsida / Inlägg

Det Svenska Pokerförbundet bjuder in till årsmöte

av matpok

Den 28:e februari har de Svenska Pokerförbundet årsmöte.

Årsmötet hålls på Scandic Park, Karlavägen 43. Tid: 13.00.

Ett årsmöte som jag har tänkt att gå på.

Ett årsmöte som jag har kandiderat till att sitta i styrelsen

Ett årsmöte som jag besökte för ganska precis exakt tre år sedan och som jag också kandiderade till.

Men jag valdes inte in den gången

Jag hade egentligen ingen aning om vad som väntade mig ifall jag skulle väljas in den gången. Det enda jag hade fått indikerat var att det var ett självmordsuppdrag.

Precis som Rosjon nu skriver i sin blogg så har jag ingen aning nu heller vad jag eventuellt ger mig in i. För jag har ingen aning.

Det enda jag har fått indikerat är att det verkar vara ett riktigt självmordsuppdrag.

Så det bor säkert en liten Japan i mig – från 1942.

Men jag har läst om vad man kan läsa på Svepofs hemsida och jag har mailat olika personer för att få veta lite mer  – innan årsmötet.

Jag skrev bla till Pokerförbundets ordförande –  Lina Olofsson – och undrade ifall jag hade möjlighet att få ta del av det avtal som man har gjort med Pokerevent – innan årsmötet – så att jag bättre kunde sätt mig in och förbereda mig genom sätta upp en del frågor –  ifall något var oklart – som jag på årsmötet kunde ställa.

Men hon hänvisade till NDA. (Non disclosure agreement)

Sekretessavtal är ett juridiskt kontrakt mellan minst två parter. Genom att skriva på ett sekretessavtal förbinder man sig att inte avslöja detaljer om det som avtalet gäller till en utomstående part.

Men Lina svarade att vi på årsmötet kommer att få ta del av vissa delar av avtalet, så jag får snällt vänta tills årsmötet.

Men man blir ju väldigt nyfiken vad som kan vara så hemligt att man inte vill/kan berätta för medlemmarna hur avtalet ser ut – innan årsmötet.

Är det kärnvapenhemligheter man egentligen sysslar med?

Deras främsta argument är att ingen annan vill eller kan genomföra ett SM. I sådant fall finns inga hemligheter att dölja.

Nu kan det säkert vara så att Pokerevent är bäst lämpade att genomföra ett SM och att detta är det bästa alternativet samt att detta är ett rent genidrag från den avgående styrelsen,.

Kanske alla vi ”kritiker” som tyckte att förbundet skulle ha väntat med att ”sälja ut” SM tills efter årsmötet blir ordentligt tystade.

Kanske avtalet gör att förbundet kommer tjäna bra pengar på detta.

Men tittar man på budgeten som förbundet har lagt ut – planerar man att enbart plussa 2000,- under 2015. Det känns oerhört defensivt.

Men om jag har förstått det hela rätt så skall det tydligen finnas en ”rörlig” inkomst del – förutom den fasta inkomst delen på 20000,- som man skall få av Pokerevent – där förbundet även får betalt per deltagare.

Men den summan verkar inte ligga med i budgeten.

Så vi får snällt vänta tills årsmötet för att se hur avtalet ser ut på med Pokerevent och då ställa det frågor vi vill ställa.

Det skall också bli spännande att se hur en ny styrelse skall förhålla sig till ett avtal som på ett fundamentalt sätt påverkar deras arbete tre år framöver.

Men hur ser min vision ut för förbundet? Vad vill jag försöka göra eller uppnå?

Min vision är att skapa ett SM som alla pokerspelare ser fram emot. En tillställning som man pratar om fram tills det går av stapeln och inte bara några veckor innan.

Hur skall man enligt mig lyckas med detta då?

Jag tror på idén att involvera alla medlemmar så mycket som det bara går och engagera dem. Men då måste man göra dem delaktiga och redovisa vad man gör och ge dem möjlighet att påverka.

Full transparens. (Ett ledord som jag kommer att jobba in ifall jag blir invald – lika hårt som förbundet har jobbat in ordet ”hästjobberi.”

Jag har lämnat in några motioner till årsmötet som jag tror skulle möjliggöra detta.

(Ni kan nedan klicka på en länk för att läsa om mina motioner och om de andra motionerna som har kommit till förbundet. Möjligt att dessa måste finslipas lite. Dom blir här även recenserade av Rosjon)

http://rosjon.blogg.se/2015/february/nagonting-ar-konstigt-del-2.html

Men även valet av plats är väldigt viktigt.

Malta gillade jag, Helsingör var ingen höjdare.

Personligen skulle jag vilja lägga ett SM i Spanien, Irland (Dublin), Tyskland (Berlin) eller varför inte i Sverige – Stockholm eller Göteborg.

Jag vet att det är kontroversiellt att föreslå att SM skall gå CC i Stockholm/Göteborg.

Men om medlemmarna vill detta, så skall man i allafall lyssna på dem.

Ett förbund är till för spelarna och inte tvärtom och man skall inte sätta sina egna personliga åsikter före medlemmarna.

Hurvida detta är smart eller långsiktigt ett rent vansinne bör man öppet diskutera tycker jag.

Jag drömmer i alla fall om ETT SM på hemmaplan, där vi får gratis massiv marknadsföring genom TV och tidningar mm.

Kanske det bara förblir en dröm, men det är bättre att ha en.

Hursomhelst så tror jag att detta årsmöte kommer bli intressant och spännande – precis lika spännande som årsmötet för tre år sedan.

Jag hoppas att så många som kan kan komma –men till alla er andra som inte kan så kommer jag att försöka livetwittra denna tillställning.

TWITTER

BYLINE MATTIAS 2
 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB