Startsida / Inlägg

Hela WSOP-schemat nu spikat

av Dan Glimne
WSOP 2015 SCHEMA

Den största pokertilldragelsen för i år på hela planeten, 2015 års WSOP, har sedan några dagar tillbaka fått hela sitt schema spikat – och du hittar det här:

http://www.wsop.com/tournaments/

Rekordmånga 68 armband står på spel, och ledningen räknar med en sammanlagd prispool, i alla eventen, på i storleksordningen 200 miljoner dollar. Det motsvarar i runda slängar över 1,6 miljarder kronor: betydligt mer än vad t.ex. de sammanlagda skatteintäkterna beräknas bli i Lomma kommun i år, för att bara ta ett jämförande exempel.

Några av eventen har jag redan skrivit om i Superbloggen, här

https://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2015/01/arets-wsop-narmar-sig/

och här:

https://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2015/01/newsflash-1000-spelare-far-betalt-i-wsop-main-event/

Bland de övriga eventen i år som är värda att uppmärksamma är nr 55, $1500 DraftKings 50/50 NLH, där halva startfältet kommer i pengarna!

DRAFTKINGS 50-50

Den turneringen är ett reklamjippo för DraftKings, som sysslar med s.k. fantasy sports. Huruvida det företaget pumpar in några verkliga sponsorpengar som kommer spelarna till godo, eller bara betalar i smyg till WSOP för att få marknadsföra sig i sammanhanget, har jag inte lyckats utröna. Skulle det verkligen handla om sponsorpengar som drygar ut prispoolen, är det förstås ett mycket välkommet steg!

Ett annat notabelt event är nr. 62, $1500 Bounty NLH, där varje spelare som du slår ut ger dig en bonusutbetalning på 500 dollar. Tre nerskjutna motståndare och du har alltså gått jämnt upp; ytterligare en och du är lillplus, även om du sedan ändå inte hamnar i den formella prisstrukturen!

I event nr. 66, $777 Lucky 7’s NLH, är inköpet modesta 777 dollar – och en re-entry får göras. Räkna med ett rejält startfält även här, det är inte ofta det är reapris på WSOP-armband…

Event nr. 67 så är $10,000 Six-Handed Dealers Choice, där den som är vid given har att välja på hela 19 olika varianter av poker! Dessa är [ett djupt andetag här] no-limit hold’em, limit hold’em, pottlimit hold’em, sjukorts stötpoker, sjukorts razz, sjukorts hi-low, sjukorts hi-low split 8-or-better, Omaha pottlimit, limit Omaha high, Omaha hi-low split 8-or-better, pottlimit Omaha hi-low split 8-or-better, big O, femkorts stöt no-limit, 2-7 triple draw lowball limit, 2-7 triple draw lowball no-limit, A-5 triple draw lowball limit, badugi, baducy, och badacy. Har jag glömt någon? Nej, jag tror inte det…

En annan och mer generell nyhet är att WSOP-ledningen ytterligare justerat startstaplarnas storlek uppåt, i alla event med ett inköp på under 10 000 dollar. Den gamla principen som gällt i flera år, att startstapeln var 3 x inköpet i dollar, är nu helt övergiven. I till exempel både event nr 5, $565 Colossus NLH, och event nr 66 (se ovan), kommer alla att starta med 5000 i marker.

Allt verkar således ordnat inför årets pokerfestival alla kategorier! Nu är bara frågan vilket datum jag ska välja att flyga över till Las Vegas…

byline
 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB