Startsida / Inlägg

Expedia kan dra åt…

av Simon ”Dybban” Lindell

Jag ser att Ove Sundberg har varit framme med Vegas-tips igen. Mattias har hjälpt mig mycket med knep och trix genom åren. Och när vi väl är framme är det bara att rygga honom för de bästa upplevelserna när det gäller allt från mat till sevärdheter och bästa pris.

En dåre och guldklimp i ett.

Det blir Vegas för mig även i år. 26 juni till 16 juli hade jag tänkt mig, så inte lika mastodont som tidigare år.

För några veckor sedan var det dags att boka flyg+hotell. Såg att någon hittade billigaste paketresan hos Expedia, och det gjorde även jag. Boende på Mirage och Flamingo. Med helt ok flyg (ett byte dit, två byten hem).

Jag knappade in all info för hela ressällskapet och tryckte på ”betala”. Fick dock upp ett meddelande att det inte gick igenom, men att jag skulle försöka igen om en stund. Småtiltad fick jag fylla i allt igen efter någon kvart. Fick samma info. Brr.

Bytte dator och testade igen efter en halvtimma. Gick fortfarande inte. Så tog en paus och valde att sätta res-köpet på hold.

Nästa dag skulle jag köpa lunch nere på Saluhallen. Blir förvånad när expediten hävdar att mitt kort inte funkar.

– Du kanske inte har pengar på kortet?

Kom igen. Inga pengar? Det ska finnas till tusen luncher och en kaffemaskin! Men något fel var det. Köpet gick inte igenom. Det var snack om att jag skulle diska mig fri, men lyckades hitta en hundring i innerfickan så att jag kunde få gå.

Väl hemma var jag tvungen att kolla saldot. Noll. Zero. Nada. Nu har jag blivit rånad, tänkte jag. Och det hade jag också. Av Expedia.

De hade dragit pengar för Vegas-resan alla tre gånger jag hade försökt boka. Trots att jag inte fått några mail om att jag gjort någon bokning. Trots att det stod att jag skulle försöka igen. Trots att jag inte hade fått ens EN resa…

Nu började det brinna i skallen på mig och jag ringde upp Expedia för att få en förklaring. Och mina pengar.

– Det finns tyvärr inget vi kan göra. Du kommer ha pengarna tillbaka inom 72 timmar, sa kvinnan.
– Så jag ska ligga ute med fyra månadslöner i tre dagar?
– Ja, det finns tyvärr inget vi kan göra.
– Ni kan ju sätta tillbaka mina pengar?
– Sorry…

Nähe. Så det var bara att vänta. Efter 72 timmar hade pengarna fortfarande inte kommit.

Jag undrar ju hur Expedia kan släppa igenom ett köp av samma resa med samma personer tre gånger inom en timma. Tror de jag vill resa i triplet av mig själv?

Det tog tio dagar för pengarna att återbetalas. Så nu kan jag boka igen. Expedia kan komma med vilka priser de vill. Jag tar hellre en enkel rakt ner i gruvan än låter kvacksalvarna sätta klorna i mig igen.

Jag ska nog låta Mattias boka åt mig istället så att  jag i veckan kan ägna mig åt Spring Poker Week på CC här i Göteborg. Det blir turneringar hela veckan, med Main Event den 1 maj som höjdpunkt. Så ska våren spelas in.

Expedia ska ändå ha tack för hjälp med fina förberedelser för veckans gambling. Inget kommer kunna tilta mig vid borden nu…

byline.png
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB