Startsida / Inlägg

Ove Sundbergs Las Vegas tips, del 1

av matpok

Las Vegas – staden som aldrig sover.

Här kan man ha hur kul som helst utan att i princip behöva betala någonting.

Här kan man ha det väldigt tråkigt fastän man betalade hur mycket som helst.

Några av er kanske planerar er första Las Vegas resa men avskräcks över den höga sedelkursen.

$1 är idag uppe i hela 9,26 och förra året kostade samma dollar 6,92.

Dollarn har alltså blivit 34% dyrare – vilket givetvis kommer att märkas i plånboken.

Jag vill givetvis inte att ni hoppar över att åka till Las Vegas pga att dollarn har blivit så mycket dyrare, jag vill därför ge er några tips på hur man kan komma lite billigare undan.

Först och främst:

1. Växla inte in dollar innan du åker. Åtminstone minimalt. Ta ut pengar på plats och du får en mycket bättre kurs. Runt 4-5% billigare än den kurs du får hos Forex.

Sedelkursen är bedrövlig.

Jag brukar själv alltid köpa in mig i några WSOP turneringar via min svenska bank eftersom jag vill ha rejält med cash på plats.Jag får då den aktuella kursen som du kan se på TextTv sidan 230 och du sparar då ca 6-7%.

Jag köper tex in mig in i en $5000 turnering via banken och tjänar ca 2500SEK på det – än om jag hade köpt dollar i Sverige.

Väl i Las Vegas så hämtar jag ut turneringsbiljetten/biljetterna till den/de WSOP event jag har tänkt att köra och avbokar samtidigt min $5000 WSOP event på samma ställe och får dessa pengar cash i handen.Man kan föra över pengar direkt till hotellet, men det har jag aldrig gjort.

2. Hotell kan vara riktigt dyrt, men det kan vara riktigt billigt också. Hotellpriser är en färskvara och priserna kan variera från en dag till en annan.

Upp till 100% dyrare för samma hotell och period.Jag brukar boka mina flygresor och hotell väldigt tidigt, redan i januari.

Jag brukar boka via Hotels.com och se till att jag kan avboka hotellet kostnadsfritt närsomhelst. Sedan letar jag runt på många olika siter och sökmotorer och eftersom hotels.com har prisgaranti – så kan jag få ned priset om jag hittar ett billigare alternativ.

För Hotels.com är i grunden oftast dyrare än de hotell som jag hittar på andra siter. Dock så måste siten som du vill prismatcha mot ha samma avbokningsregler för att prisgarantin skall gälla.

Ofta hittar jag en site som är 25 – 50% billigare än Hotells.com, men där du har samma avbokningsregler.

Att tänka på när du är inne på Hotells.com är att man där visar totalpriset. Man har även med ”resort-fee” som du inte kommer undan. Den kan ligga på $20 – $30 dagen. Denna avgift betalar du dock först vid hotellet. Denna avgift brukar de andra hotellsiterna INTE skylta med.

Sedan får du nästan 10% om du bokar på Hotells.com – då du 10:e natt gratis.

(Nästan för att om dina 10 genomsnitt nätter kostar tex 1000kr plus skatt 120kr, så får du bara tillgodoräkna dig 1000kr och inte 1120kr som du faktiskt har betalat)

Men i resort-feen ingår Wi-Fi och gym. Just internet kan vara dyrt och kostar runt $15 – $20 om dagen ifall du köper hotellets WiFi.

Jag brukar ändå tidigare alltid köpa WiFi (innan införandet av resort-fee) så för mig spelar resort-feen därför ingen större roll.

Skall du vara där en längre period, mer än 2 veckor så kan det löna sig att köpa ett kontakort där du kan surfa gratis. Tänkte göra det i år för första gången.

Jag kommer i år att nästan vara 4 veckor i Las Vegas. Första veckan bor jag i Downtown (Gamla, hederlig och riktiga Vegas om många missar) Jag bor på Plaza – ett hotell jag aldrig har bott på. Jag brukar försöka testa olika hotell.

7 nätter för ca 2800,-

Det är en nyrenoverat hotell och som har en liten pool. Det är skönt att ligga i solen någon timma om dagen så att man inte ser helt blev och sjuk ut.

Annars kan jag rekommendera Golden Nuggett. Ett 5 stjärnigt hotell för 400 – 500kr natten för ett dubbelrum.

När det gäller hotell på Strippen så är Flamingo riktigt bra. Rummen är lite slitna och inte så märkvärdiga men det är en hög partyfaktor på hotellet, billigt, har en gigantisk pool, samt ligger perfekt på Strippen. Ja det absoluta bästa läget.

Ett hotell många brukar boka när man åker till Las Vegas för första gången – för att det är billigt och ett högklassiskt hotell (som jag aldrig har bott på) är Luxor.

Det ligger helt i söder på strippen – lite off – men som sagt är priset bra. En vecka här (1 juli – 7 juli) kostar under 4000kr för ett dubbelrum.

Jämfört med Flamingo som är ett slitnare hotell, men som kostar under samma period 1000kr dyrare.

Mitt emot Flamingo har du Bellagio. Känd från Ocean 11 filmerna. Perfekt läge och ett underbart hotell, men här kostar samma vecka 10000kr.

Ett riktigt fynd just denna vecka (1 juli – 7 Juli) är Westgate – som ligger vid Planet Hollywood. Ett fint hotell och mer centralt än Luxor. Har betalar du i dagsläget under 3000kr.

(Tänk då att det är 34% dyrare dollar än förra året, så det är ändå inga mördar priser)

Stripp

KLICKA PÅ BILDEN SÅ BLIR DEN STÖRRE

Orkar man inte gå kan man åka Monorail. Rött är gratis, de gröna kostar ca $5 för ett åk, oavsett hur långt du åker.

Min personliga favorit och som jag har bott på de senaste 5 åren är Pallazzo. Hotellet ligger mer norr ut på strippen och här får man normalt betala 12500,- för en vecka. (1 juli – 7 juli)

Här har man grymt bra poker och bra shopping för damen.

Ett tips är – som jag alltid brukar köra – är dollar tricket och det funkar varje gång för mig.

Jag bokar in på The Venetian – som är lite äldre än Pallazzo – men hotellen sitter ihop. Dock har dom sina egna hotellentréer och incheckningar.

En vecka samma period kostar på The Venetian 11900kr. (Normalt brukar det vara större skillnad i pris.) Du lägger $20 i passet och frågar om upgrade till Palazzo med rum på 43-44 våningen när du checkar in. 

Vips för du ett lite större rum på Palazzo, med utsikt och du sparar denna vecka ca 500kr. 

(Förra året sparade jag ca 4000kr på detta tricks, men då bodde jag 3 veckor på Pallazzo.) 

Dollartrickset brukar fungera överallt – i alla fall på Flamingo (även om Dybban på något sätt lyckades bli ”utskälld”), Palazzo/The Venetian, Harrahs, Mirage. 

Men det kostar inte att prova för om det inte går, så tar dom inte pengarna. 

När jag skulle undersöka vilket hotell på Strippen/Downtown som idag var absolut  billigast så såg jag att West Gate helt plötsligt hade blivit 400kr billigare än för några minuter sedan.  Så vi snackar verkligen om färskvara.(Själv går jag in minst engång varje dag) 

Absolut billigaste hotellet denna vecka är just Plaza som ligger i downtown. (Hotellet som jag bor första veckan på) 

Ett dubbelrum, en vecka kostar 1690kr. (Dock tillkommer resort-fee på $17 om dagen) 

Det dyraste hotellet denna period (1 juli – 7 juli, när jag tittar idag 16 april) är:

El Cortez. Ett sketet hotell i Downtown och priset är över en halvmiljon.

Klicka på BILDEN nedan så blir den större

HotellBYLINE-MATTIAS-2

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB