Startsida / Inlägg

Vilka ska bli Årets fan samt Årets föreningshjälte?

av Dan Glimne
ÅRETS FAN 2015

Vad vore Idrottssverige utan alla hängivna supportrar? Förra året lanserade Unibet kampanjen ”Årets fan”, som hyllade alla de människor runtom i landet som på ett schysst sätt stöttar sina lag och sina sportidoler. Den som då till sist förtjänstfullt belönades med utmärkelsen var Anders ”Bussis” Carlsten…

ANDERS BUSSIS CARLSTEN 2

… vars hjärta klappar för ishockeylaget Nässjö HC och deras J18- och J20-lag som han kört till bortamatcher och turneringar runtom i Sverige under mer än ett årtionde! Här kan du läsa mer om denne ”lagpappa”:

http://www.mynewsdesk.com/se/unibet/pressreleases/anders-bussis-carlsten-aer-sveriges-baesta-fan-1031744

Men vem blir Årets fan i år? Unibet har dessutom lagt till ännu en kategori, ”Årets föreningshjälte”, som ”syftar till att hylla alla dem som jobbar ideellt i det tysta och tillsammans får Sveriges föreningsliv att gå runt”.

Känner du någon eller några vars insatser i sammanhanget du tycker är värda att uppmärksammas? Då är du välkommen med din nominering till kampanjsajten på Unibets Facebooksida, dit du också kan komma genom att gå till

https://se.unibet.com/start

och där klicka på Facebooksymbolen! Årets fan respektive föreningshjälte kommer att få 10.000 kronor vardera, samt ytterligare 20.000 kronor till sitt/sin lag/förening. Så här lyder kriterierna:

Årets fan:

Utmärkelsen Årets fan tilldelas den/de som under året utmärkt sig för sitt engagemang och sitt stöd för ett lag eller en utövare. Årets fan ska ha visat exceptionellt engagemang i en positiv anda, svarat för en sund läktarkultur och ha följt föremålet förr sitt supporterskap i vått och torrt, i framgång såväl som i motgång.

Årets föreningshjälte:

Utmärkelsen Årets föreningshjälte tilldelas den/de som under sportåret, eller under en längre tid, gjort någonting extra för sin klubb/förening och dessmedlemmar. Årets föreningshjälte möjliggör och levandegör idrott över hela landet och får Sveriges föreningsliv att gå runt.

Utmärkelserna kommer att tilldelas av en jury bestående av förra årets vinnare Anders ”Bussis” Carlsten, Unibets sportambassadörer Tomas Brolin, Alexander Gustafsson, Anna Haag, Viktor Hedman, Glenn Hysén (tillika juryns ordförande), Emil Jönsson och Lisa Nordén, samt Jonas Nilsson som är pressansvarig och projektledare på Unibet.

Ja, vilka ska hedras? Tänk efter, och gå sedan in och nominera och tala om varför!

byline
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB