Startsida / Inlägg

Dags för norska pokermästerskapet!

av Dan Glimne
NM I POKER 2015

Jag har flera gånger tidigare här i Superbloggen haft anledning att skriva om den positiva utvecklingen vad gäller synen på poker och annat spel i vårt västra grannland Norge, som här:

https://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2014/10/poker-lagligt-i-norge-i-varje-fall-nastan/

… där norska kulturministern Thorhild Widwey ger sin välsignelse till ett kommande inhemskt norskt pokermästerskap; och här, där en ny rapport påtalar fördelarna med att omlicensiera den norska spelmarknaden i stället för att klamra sig fast vid monopolismen:

https://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2015/05/ny-rapport-om-spelmarknaden-i-norge/

Som ett resultat av dessa framsteg kommer nu norska mästerskapet, vilket sedan 2008 arrangerats utomlands – och med betydligt större deltagarsiffror än det svenska, intressant nog – att i höst hållas på norsk mark! Som det antyddes redan förra året blir det först fem regionala mästerskap runtom i landet, vilka sedan kulminerar med ett ”Main Event” i huvudstaden:

Østlandsmesterskapet, 10-11 oktober i Oslo

Sørlandsmesterskapet, 17-18 oktober i Kristiansand

Nordnorsk mesterskap, 24-25 oktober i Bodø

Midtnorsk mesterskap, 31 okt – 1 nov i Trondheim

Vestlandsmesterskapet, 7-8 november i Bergen

Norgesmesterskapet, 18-24 november i Oslo (Gardermoen)

Mera om arrangemangen kan du läsa här

http://www.poker.no/2015/09/13/det-fylles-opp-poker-nm/

och här:

http://www.pokernorge.no/

Det tål att upprepas: detta NM i poker arrangeras fullt öppet medialt, ihop med Norsk Pokerforbund samt Global Poker Tours, och med välsignelse av såväl kulturdepartementet (!) som Lotteritilsynet (motsvarigheten till LI)! DÄR, kära läsare, ligger Sverige i lä för vårt grannland…

Inköpen i de regionala mästerskapen är 1500 NOK, men inga pengapriser delas ut i dessa – de fungerar enbart som satelliter till NM. (Förutom att segrarna förstås kommer att kunna ståta med äran, titeln och en pokal vardera.) I själva NM arrangeras så tre event, i pottlimit Omaha (inköp 3000 NOK), i turbo no-limit hold’em (inköp 2000 NOK), och så i ”vanlig” Texas hold’em; alltså Main Event, med ett direktinköp på 5000 NOK.

Man har också ett samarbete med norska Blodkreftforeningen (motsvarande Leukemiförbundet), som är ”officiell välgörenhetspartner” och kommer att oavkortat få 5% av alla inköp.

Redan har cirka 400 direktinköp gjorts till Main Event! Var slutsiffrorna för antalet deltagare kommer att hamna är för tidigt att spekulera i, men Sigurd Eskeland (bilden) som är ordförande i Norsk Pokerforbund säger optimistiskt att ”jag tror at det blir fullt alle steder”:

SIGURD ESKELAND

Det är bara att gratulera vårt broderfolk, att hoppas att utvecklingen i Sverige med tiden kommer ifatt – och så ser jag fram emot när vännen och bloggkollegan Lina Olofsson kommer att vara på plats och rapportera direkt från NM, bland annat här i Superbloggen!

AABYLINE DAN
 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB