Startsida / Inlägg

Sista CL-lagen ska spikas!

av Ola "Rit-Ola" Andersson

PSV-Eindhoven-v-AC-Milan-Stephan-El-Shaarawy-_2990375

Playoffmöte dag 2 fortsätter. Vilka ska gå ut i CL gruppspel och vilka får nöja sig med Europa League? 

Några resultat att notera från gårdagen: Arsenal fortsätter imponera efter plumpen i PL-premiären mot Aston Villa. Vann stabilt över Fenerbache på Emirates och går vidare med totalt 5-0. Ramsey verkar ha hittat målformen. Schalke hade det överraskande svårt mot PAOK och kunde med nöd och näppe gå vidare efter gårdagens bortaseger med 3-2, hade 1-1 efter första matchen.

Gårdagens matcher är dock nu historia, nu riktar vi istället fokus mot det som komma skall – kvällens matcher!

18.00 – ZENIT – PACOS FERREIRA (ställning inför matchen: 4-1)
Det här mötet är dock klart. Zenit vann med klara 4-1 på bortaplan efter hattrick av Shirokov och nu blir det till att spela av matchen ikväll och invänta grupplottningen på fredag som blir mer spännande än kvällens match.
Mitt tips: 1 till 1,25

20.45 – CELTIC – SHAKHTER (ställning inför matchen: 0-2)
Oj vilken smäll Celtic åkte på mot Shakter från Kazakstan. Alltså inte att förväxla med Shaktar Donetsk (men det vet du ju redan). Dessutom var Shakter det bättre laget enligt det lilla jag hann se och vad rapporterna återberättar. Blir tufft på Celtic Park men Lennon och Mjällby kommer vrida upp spelarna för en vinst. Men – räcker till avancemang? Jo jag tror det, efter förlängning.
Mitt tips: 1 till 1,20

20.45 – MARIBOR – PLZEN (ställning matchen: 1-3)
Plzen (jag vet, har inte hittat vingen över bokstaven ”n”) har CL rutinen och jag tror det blir avgörande. Ordnade ett bra utgångsläge med 3-1 vinst hemma och behöver inte chansa för att fixa avancemanget. Plzen är ett organiserat lag med individuell skicklighet och jag är övertygad att vi får se dem i CL gruppspelet i höst. Det räcker med ett kryss ikväll. Så får det bli.
Mitt tips: X till 3,30

20.45 – REAL SOCIEDAD – LYON (ställning inför matchen: 2-0)
Jösses vad Real Sociedad imponerade mot Lyon på Stade de Gerland i förra veckan. Bra spel och snygga mål. Lyon har börjat ok i Ligue 1, en 3:e plats efter två vinster och ett kryss, därför kom förlusten i första mötet som en käftsmäll för fransmännen. Real Sociedad å sin sida har bara spelat två omgångar i La Liga (1V/1X) men ser riktigt bra ut den här säsongen också (kom ju på 4:e plats i La Liga 12/13). Tror inte Lyon mäktar med att hota, kanske inte ens tvinga fram ett kryss. De är tvungna trycka på framåt och kontringar är något som Real Sociedad gillar.
Mitt tips: 1 till 1,92

20.45 – MILAN – PSV (ställning inför matchen: 1-1)
Här ställs CL rutin mot ungdom. PSV var riktigt bra i första halvlek i första matchen och dominerade den i spelet och i chanser, bla ribbskott och Abbiati i Milanmålet fick göra svettiga räddningar. Men ett lag med rutin gör mål på de enstaka chanser de får, El Shaarawy ´s 1-0 mål i 15:e minuten var en kalldusch för PSV. Rättvist resultat till slut i och med PSV´s kvittering i andra. Ikväll fortsätter Milan spela med sin CL rutin. Jag tror inte på bländande spel, de kommer anpassa sig efter vad PSV gör och jobba hårt i defensiven för att hålla nollan bakåt och sätta chanserna på kontringar. Tror Milan går vidare tack vare förra veckans resultat, men kvällens match slutar 0-0.
Mitt tips: X till 3,70

Oddsen har jag hämtat från Betsson.com

Lycka till med kvällens spel!

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB