Startsida / Inlägg

Dags för revansch City!

av Ola "Rit-Ola" Andersson

article-2190362-149D2F5C000005DC-62_634x384

Vi går en spännande omgång av Premier League till mötes i och med att transferfönstret stänger natten mellan måndag och tisdag. Gareth Bale väntas bli klar för Real Madrid samtidigt som Spurs väntas presentera värvningen av Christian Eriksen. Liverpool länkas samman med ett antal spelare, såväl backar som yttermittfältare och David Moyes har lovat att United skall värva spelare. Efter en vecka som annars har präglats av spel i Carling One Cup spelas det ett antal intressanta matcher under helgen med Anfieldmötet mellan Liverpool och United som höjdpunkten. City förlorade överraskande borta mot nykomlingarna Cardiff i söndags och väntas gå för revansch mot Hull i lördagens öppningsmatch. Hur det slutar, ja det tänkte jag försöka spå här nedan. Här är mina tankar kring dagens matcher.

13:45 MAN CITY vs HULL
Manuel Pellegrini fick se City släppa in två mål på hörna senast mot Cardiff, vilket kom att avgöra mötet mot nykomlingarna. Vissa likheter fanns att se mellan Citys tidiga möte med Southampton förra säsongen och de hade svårt att passera Cardiffs kompakta och lågt sittande lagdelar. Om man vill kan man se det som positivt för City att de haft sex olika målskyttar på sina två första matcher och att mycket av det som gjorde laget farliga förra säsongen fortfarande finns kvar. Premiären mot Newcastle var stundtals fullständigt briljant och slutade därefter (vinst med 4-0). Det är inte rättvist eller klokt att skriva att City måste vinna mot Hull för att ha en chans på ligatiteln den här säsongen, men efter missen mot Cardiff kan det vara viktigt att de inte gör om misstagen från den matchen mot en annan nykomling, Hull. Just Hull är tillbaka i Premier League efter några säsongen i The Championship och förlorade föga förvånande premiären borta mot Chelsea med 2-0 i en match där de skall vara glada att siffrorna inte blev högre. De lyckades dock vinna hemma mot Norwich i lördags efter att ha spelat över en timme med 10 spelare. Oavsett Hulls förmåga att kämpa så handlar den här matchen om huruvida City kan leverera eller inte.

Här tippar jag en etta till 1,18

16:00 WEST HAM – STOKE
West Ham övertygade i premiären mot Cardiff (2-0) och har med värvningen av Stewart Downing stärkt offensiven. Med Matthew Jarvis och Joe Cole har de nu tre starka kantspelare som kan fördela bollar till Kevin Nolan och (framöver) Andy Carroll. Senast mot Newcastle fick de endast med sig en poäng trots att de skapade ett flertal bra målchanser och inte tillät Newcastle ett enda avslut på mål. För att slå Stoke på lördag måste The Hammars vara betydligt mer effektiva framför mål och minimera antalet fasta situationer mot sig. Stoke förlorade premiären mot Liverpool trots en sen tilldömd straff (som inte förvaltades) men lyckades slå nykomlingen Crystal Palace förra helgen med 2-1 efter mål av Charlie Adam och Ryan Shawcross. Deras första halvlek mot Palace var inte direkt upplyftande för supportrarna men Stokes förmåga att skapa farligheter från fasta situationer gör att de aldrig kan räknas bort. En intressant mellan två relativt lika lag, där jag anser att West Ham har mer kvalitet än gästande Stoke.

Här tippar jag en etta till 1,95

Mer om söndagens matcher kommer på bloggen imorgon.

Lycka till med dagens spel!

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB